Screenshot

PAKLENI VOJKOV PLAN: ‘Partizanske grobove održavat će Grad Rijeka, a braniteljske njihove obitelji’

Autor: S.V.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel donio je odluku da obitelji branitelja Domovinskog rata djelomično sami snose troškove održavanja grobnih mjesta za svoje pokojne, dok će Grad Rijeka u cjelosti snositi troškove održavanja grobnih mjesta boraca iz II. svjetskog rata.

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Primorsko-goranske županija prozvala je riječkoga gradonačelnika uoči sjednice Gradskoga vijeća da uskraćuje stečena prava umrlim braniteljima prijedlogom nove Odluke o grobljima. Predsjednik UHBDDR PGŽ-a Nikica Maravić pozvao je sve gradske vijećnike da prihvate amandmane koje su podnijeli Klub vijećnika HDZ-a kako bi se spriječila nepravda prema onima koji su stvorili neovisnu Hrvatsku.

Na ovu nevjerojatnu odluku reagirala je Irena Kačić, supruga poginulog vukovarskog heroja Petra Kačića, majka najlađe žrtve Ovčare Igora Kačića i predsjednica  Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije:

“Aleja hrvatskih branitelja je uz Most hrvatskih branitelja jedini spomenik braniteljima iz Domovinskog rata. Koristim priliku kako bih upozorila da se još uvijek nije realizirao projekt da se na Most upiše 206 imena poginulih branitelja što je nedopustivo”, kazala je za Novi list.

Čini se kako su kritike i brza reakcija braniteljski udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ipak urodile plodom, pa je ova suluda ideja ipak spriječena.

Gradonačelnik je amandman HDZ-a prihvatio, pa sve dodatno pokušao objasniti:

“Sve je nespretno napisano… Grad Rijeka nije imao namjeru ugroziti stečena prava poginulih branitelja i njihovih obitelji”, kazao je uz ispriku Vojko Obersnel.

 

Autor:S.V.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.