Facebook

OVO JE SANDRA KOJA JE PISMOM ZDRMALA SABOR! Za Dnevno otkriva što se dogodilo u nastavku

Autor: Snježana Vučković

Prije nekoliko dana u Hrvatskom saboru saborski zastupnik Marijan Pavliček pročitao je svjedočanstvo gospođe Sandre Rapčak, predsjednice Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koja je reagirala na  govor zastupnice SDSS-a Dragane Jeckov kojoj su smetala imena ulica u Hrvatskoj.

Neugodna pitanja zastupnici SDSS-a

Sandrine riječi snažno su odjeknule sabornicom, osobito u dijelu u kojem spominje ubojstvo njezina oca, kao i silovanje majke koje se dogodilo u Negoslavcima, rodnom mjestu Dragane Jeckov:

“Upravo na današnji dan 1991. godine moja obitelj i ja odvedeni smo iz našeg sela (Sotin) u vaše selo (Negoslavci) gdje smo 2 dana ispitivani i mučeni. Gdje su moju majku silovali vaši sunarodnjaci. Vaš sunarodnjak je rekao tada da se mog tatu stavi na prvo mjesto za ubijanje! Upravo vaši mještani su odveli mog tatu na današnji dan i ubili ga. Njegove posmrtne ostatke do dana današnjeg nismo pronašli. A vaši sumještani jako dobro znaju istinu o tome. Kada ćete o tome pričati u Hrvatskom saboru?”, citirao je Pavliček Sandru Rapčak.

Iako je zbog osjetljivosti teme bilo za očekivati da se o ovom govoru oglasi prozvana Jeckov ili bilo tko iz njezine stranke, od Sandre doznajemo da odgovore na svoja pitanja nije dobila:

“Nitko nije reagirao”

“Koliko znam, nije nitko reagirao. Barem do mene nije došao nikakav komentar. Iz razgovora s određenim osobama iz politike mi je jasno da su čuli moj status. ali sa mnom nisu direktno pričali o tome”, kazala nam je Sandra.
“Moram priznati da sam reakcije očekivala. Štoviše, očekivala sam i napad s druge strane tako da mi je ova šutnja čudna”, rekla je i nadodala:

“I šutnja svoje govori”

“I šutnja svoje govori. Godinama su me uvjeravali da je osoba koja je silovala moju mamu zapravo netko drugi, a ne osoba za koju smo mi govorili da je. Uostalom, imali smo i svjedoka kojeg nisu nikad htjeli saslušati. Sve to dovelo je do toga da nakon objave mog statusa saznam da je taj čovjek umro. Nakon svega čovjek ima osjećaj da ih se pušta da umiru, a da za života ne odgovaraju za zločine koje su činili. I nekoliko osoba povezanih sa smrću mog tate su umrli već ranije…”, zaključila je naša sugovornica.
Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.