Foto: Screenshot/YT

OVO ĆETE POGLEDATI VIŠE PUTA! TIGAR: ‘Pred nas se u traktoru dovezao pijani četnik Nebojša i ponudio nas pićem’

Autor: S.V.

Kratki isječak iz filma “1991: Početak, obrat i pobjeda: Lipik” u kojem Darko Banjeglav Tigar, zapovjednik tenkovskog voda 105. brigade Hrvatske vojske Bjelovar, priča o događaju koji se zbio 6. prosinca 1991., potpuno je nevjerojatan.

Banjeglav, naime, opisuje kako se pred hrvatske vojnike traktorom dovezao potpuno naoružan četnik:

“Bio je pijan da ne može biti pijaniji. Nebojša Bojić se zvao, koliko se sjećam. Nudio nas je pićem i ispričao da bratu vozi vodu, mentol i pelinkovac. Na traktoru je imao puškomitraljez M53 i pet zolja. I to je, kako je rekao, vozio ‘burazu'”, ispričao je Tigar.

Naknadno su ga, kaže, odveli u zapovjedništvo.

Zapadna Slavonija 1991.

Cijeli film “1991: Početak, obrat i pobjeda” koji je napravljen po scenariju Borne Marinića, također se može pogledati na YouTube-u, a govori o tri događaja ratne 1991. u zapadnoj Slavoniji. Početak tematizira početak oružanog sukoba između hrvatske policije i pobunjenih Srba u Pakracu u ožujku 1991. godine. Obrat tematizira bitku za Stari Grabovac u kojoj su hrvatske snage tijekom listopada 1991. zaustavile prodor JNA prema zapadu.
Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.