Foto: MORH/ J. Kopi

OVI LJUDI PROIZVODE TENKOVE I BORBENA VOZILA: Banožić ih je obišao i jako je zadovoljan

Autor: Snježana Vučković

Ministar obrane Mario Banožić obišao je u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine tvrtku “Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.” u Slavonskom Brodu gdje je održao i radni sastanak s njezinim predstavnicima. Obilasku i sastanku nazočio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj.

Na radnom sastanku s ministrom Banožićem i admiralom Hranjem, sudjelovali su predsjednik Uprave “Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.” Danijel Marić te predsjednik Uprave “Đuro Đaković Grupa d.d.” Hrvoje Kekez sa članovima Uprave, na kojem se razgovaralo o modelu zajedničkog nastupa po pitanju obrambenog fonda i o aktualnim projektima.

Tijekom obilaska proizvodnih pogona prikazane su aktivnosti na aktualnim projektima, prvenstveno višegodišnjoj suradnji na generalnoj reviziji tenkova M-84, kao i održavanju borbenih oklopnih vozila BOV Patria AMV 8×8.

Foto: MORH/ J. Kopi

Tvrtka na koju se može računati

Ministar obrane tom je prigodom istaknuo kako je ovo jedna od onih hrvatskih tvrtki zahvaljujući kojoj se može zadržati razina opremanja na stupnju koji će omogućiti redovito funkcioniranje sustava obrane i u ovim izazovnim vremenima.

“Tvrtka “Đuro Đaković Specijalna vozila” nudi, uvjerili smo se, uistinu kvalitetne i vrhunske proizvode koji zadovoljavaju visoke standarde kvalitete, od proizvodnje baznih vozila BOV Patria 8×8 pa sve do generalne revizije tenkova s tendencijom daljnjeg razvoja suradnje i u drugim područjima poslovanja tvrtke”, rekao je Banožić i izrazio uvjerenje u nastavak suradnje i u idućim godinama s obzirom i na nove perspektive u kontekstu povlačenja financijskih sredstava iz Europskoga obrambenog fonda.

Foto: MORH/ J. Kopi

Novi projekti u pripremi

“Uvjeren sam da će gospodarstvenici prepoznati prilike te kako ćemo svi zajedno raditi na jačanju gospodarstva i Hrvatske vojske”, zaključio je ministar obrane.

“Bilo nam je zadovoljstvo održati sastanak s ministrom obrane Marijom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjem, kao čelnim osobama našeg najvažnijeg partnera na vojnom programu “Đuro Đaković Specijalna vozila”. Bila je to prilika da popričamo i o kratkoročnim i dugoročnim planovima Ministarstva, u kojima se dosadašnja uspješna i kvalitetna suradnja MORH-a i “Đuro Đaković Specijalna vozila” nastavlja na obostrano zadovoljstvo i u narednom razdoblju”, rekao je predsjednik Uprave Danijel Marić te dodao kako se nastavljaju pripreme za pokretanje projekata koje bi trebale doprinijeti povećanju razine opremljenosti OSRH, a u kojem će “Đuro Đaković Specijalna vozila” imati značajnu ulogu.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.