HSP Vukovar

Ove poderane krpe su službene zastave ispred Spomen doma Ovčara: Pitali smo voditelja zašto ih ne mijenjaju

Autor: S.V.

HSP Vukovar zgrožen je izgledom službenih zastava koje se vijore pred Spomen domom Ovčara.

Njihovi članovi fotografirali su sramotne, izblijeđene i poderane zastave te se zapitali: “Tko je za ovo odgovoran?”

Oni ujedno i apeliraju na što brže uklanjanje ovih zastava i postavljanjem novih:

“Svjesni smo da ništa nije vječno i da vjetar, zima, sunce i kiša nakon nekog vremena pokidaju i unište zastave, ali se one nakon toga moraju brzo promijeniti. Ove slike su ono prvo što dočeka posjetitelje “Spomen doma Ovčara” i šalje poruku o načinu na koji se skrbi o ovom svetom mjestu”, kažu iz HSP-a Vukovar te zahtijevaju promptno mijenjanje zastava.

Na naš upit koliko se često mijenjaju zastave i zašto su sada u ovakvom stanju, odgovorio je voditelj Spomen doma Ovčara, Zdravko Komšić:




“Meni je nevjerojatno da se ljudi bave ovakvim stvarima jer zaista redovito mijenjamo zastave. Svi koji su bili u Spomen domu Ovčara, znaju kako snažni vjetrovi ovdje pušu, a osim toga, zastave su uz stabla i često se sapliću o grane koje ih onda poderu. Kad primjetim da su oštećene, mijenjam, skidam, nosim na krpanje i to u roku od pet do deset dana”, kazao nam je Komšić koji se čudi zašto se članovi vukovarskog HSP-a nisu njemu obratili.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.