Srđan Vrančić/Cropix

OSUĐENI GENERALI TRAŽE POMILOVANJE OD MILANOVIĆA: Kažu da to nema veze sa zahtjevima Perkovića i Mustača

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Zbog ratnih zasluga, hrvatski generali Darko Grdić i Ognjen Preost zatražili su pomilovanje od predsjednika Zorana Milanovića.

Navedeni generali osuđeni jer su u Vojnoj sigurnosno- obavještajnoj agenciji iskoristili svoj položaj i ovlast protupropisno raspolažući novcem za posebne namjene, a da je zahtjev za pomilovanjem uistinu podnesen, za Večernji list potvrdio je odvjetnik generala Preosta, Nenad Strukan.

Zahtjev nema veze sa pomilovanjem Perkovića i Mustača?

Nenad Preost Još nije počeo s izdržavanjem zatvorske kazne kojom je pravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci, a svoju zamolbu o pomilovanju i oprostu temelji na velikim zaslugama koje ima u obrani Hrvatske. Napominje se i kako ovaj zahtjev nije potaknut zahtjevom za pomilovanjem  Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Oštetili proračun za više milijuna kuna

Grdić i Preost osuđeni su jer su u Vojnoj sigurnosno- obavještajnoj agenciji iskoristili svoj položaj i ovlast protupropisno raspolažući sredstvima za posebne namjene i neosnovanim odobravanjem isplata jedan drugome za osobne potrebe te tajniku i višem stručnom referentu u kabinetu ravnatelja agencije, oštetivši državni proračun za najmanje 4,973.800 kuna.

Vrhovni sud je lani u prosincu objavio samo dio presude s obzirom na to da je javnost bila isključena na suđenju radi zaštite sigurnosti i obrane RH.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.