Screenshot

OSUĐEN MUČITELJ S MANJAČE! Hosovcu počupao nokte i čekićem ga udarao po desnoj šaci da ‘više ne može pucati’

Autor: S.V.

Dane Lukajić bivši je obavještajni časnik Vojske Republike Srpske (VRS) kojem je danas izrečena 6-godišnja zatvorska kazna za mučenje zarobljenika u logoru Manjača, piše Jutarnji list.

Uhićen je 30. lipnja pri ulasku u Hrvatsku s grupom koja je išla na komemoraciju fašističkim žrtvama u Jadovnom.

Lukajić, koji je danas izricanje presude po svojoj želji dočekao u Remetincu, optužen je da je tijekom oružanog sukoba na području Bosne i Hercegovine, u logoru ratnih zarobljenika Manjača, prilikom ispitivanja dvojice zarobljenih pripadnika HVO-a i trojice zarobljenih pripadnika HOS-a više puta podređenim pripadnicima vojske Republike Srpske naredio da za vrijeme ispitivanja ili nakon njega tjelesno zlostavljaju, tuku i ozljeđuju zarobljenike.

Odvratno mučenje pripadnika HVO-a

Oni su u više navrata palicama pretukli dvojicu pripadnika HVO-a te u razdoblju od 8. do 16. rujna 1992. rukama, nogama i palicama pretukli dvojicu pripadnika HOS-a.

Trećeg pripadnika HOS-a pripadnici vojske Republike Srpske u više su navrata udarali rukama, nogama, palicama i drugim predmetima po cijelom tijelu i spolovilu te mu gurali palicu u anus.

Lukajića se tereti i da je osobno, prilikom ispitivanja, trećeg pripadnika HOS-a udarao drškom pištolja po glavi, metalnom stolicom po leđima te mu čupao nokte, a jednom prilikom udarao ga je čekićem po šaci desne ruke, dok su mu pripadnici vojske Republike Srpske držali ruku, govoreći da to radi kako ovaj više nikad ne bi mogao na nekoga pucati, stoji u optužnici.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.