Foto: MORH/ J. Kopi

Oni su se dragovoljno prijavili na služenje vojnog roka: Svi su naveli isti razlog

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Prva ovogodišnja grupa djevojaka i mladića stigla je ovih dana u Požegu na dragovoljno vojno osposobljavanje. U Bojnu za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva prijavilo se ukupno 120 ročnica i ročnika.

U idućih osam tjedana tih će jedanaest djevojaka i 109 mladića proći obuku temeljnih vojnih vještina. Služenje dragovoljne vojne obuke prvi je korak do profesionalne vojne karijere, odnosno dragovoljno služenje preduvjet je za karijeru vojnikinje ili vojnika u Hrvatskoj vojsci.

Od 2008. godine do danas, dragovoljno vojno osposobljavanje uspješno je završilo 9 519 muškaraca i 1 603 žene:

Foto: MORH/ J. Kopi

Prijavili se zbog domoljublja i vojne tradicije

“Otac, stric i djed bili su dio Hrvatske vojske i zato sam se i ja odlučio za dragovoljno vojno osposobljavanje, zbog želje za pripadnosti Oružanim snagama”, kazao je ročnik Toni Petrak koji na dragovoljno vojno osposobljavanje dolazi iz Slatine.

Na ovo pitanje gotovo jednako su odgovorili svi dragovoljni ročnici koji dolaze iz svih krajeva Hrvatske, od Dubrovačko-neretvanske županije, preko Dalmacije i otoka, Istre, Primorja, Zagreba, središnje i sjeverozapadne Hrvatske do Osječko-baranjske županije i Grada Vukovara, a dvojica ročnika dolaze iz Bosne i Hercegovine.
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.