fbpx
Pixabay

ONI SU BRANITELJI, ALI I RADNICI! Pismom upozorili Plenkovića na ‘najveću prevaru u RH’

Autor: Snježana Vučković

Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske, hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću obratio dopisom vezanim uz, kako kažu, “malverzacije u Hrvatskim šumama”.

“Prisiljeni smo Vam se obratiti zbog velikog medijskog pritiskana na tvrtku HRVATSKE ŠUME d.o.o. zbog neodobravanja uzurpacije područja kojima gospodare Hrvatske šume. S obzirom da imamo u Hrvatskim šumama veliki broj članova moramo kazati da svi zaposlenici Hrvatskih šuma uredno izvršavaju svoje obaveze”, piše u dopisu branitelja-radnika.

Oni smatraju da je već duže vrijeme na pomolu “najveća prevara i lopovluk u Republici Hrvatskoj kao i u Europskoj uniji:

“Pojedinci uzimaju milijunske poticaje!

“Pitamo kako je moguće da dobro organizirani pojedinci varaju državu upisom u ARKOD ogromne površine zemljišta a da nemaju zato ugovore i suglasnost vlasnika zemljišta te na taj način uzimaju ogromna sredstva poticaja iz Europske unije i proračuna Republike Hrvatske. Pojedinci uzimaju više milijunske iznose i stavljaju u svoje džepove a da od toga država nema nikakve koristi”.

Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske kaže kako su došli do saznanja da se radi o desecima milijardi kuna.

“Pitamo Vas, tko ima pravo uzurpirati privatno vlasništvo? Tko ima pravo ograditi 40% teritorija RH i staviti pod elektro pastire? Tko ima pravo zabraniti slobodno kretanje ljubiteljima prirode? Tko ima pravo uništavati Eko sustav u RH, zabranu migracija divljači i trovanjem ugrožavati predatore (vuka i surog orla). Moramo tražiti da Vaša vlada mora hitno promijeniti važeći zakon, pravilnike i propise te donijeti važne odluke glede preusmjeravanja sredstava potpore iz Europske unije tamo gdje je potrebno te određenim poljoprivrednim djelatnostima kojima je najpotrebitije. Sredstva je potrebno preusmjeriti za pošumljavanje a ne na malverzacije”, rezolutno se traži pd premijera Andreja Plenkovića.

Pošumljavanje prioritet, zaposlite ljude!

Iz ovog Saveza smatraju da je prioritet raditi na pošumljavanju erodiranih površina od Karlovačke, Ličko Senjske, Zadarske, Šibensko Kninske, Splitsko-Dalmatinske i Dubrovačko Neretvanske županije.

“U tu svrhu potrebno je zaposliti tisuću ljudi koji bi radili na pošumljavanju. Od ovakvog pristupa bi svi imali puno veću korist s obzirom na klimatske promjene i ugrozu cijele planete zemlje. Moramo naglasiti da od ovakvih potpora je zanemariva uplata u mirovinski fond kao i HZZO a samim tim i u proračun RH. Žalosno je da potpore pojedinim korisnicima u toku jedne godine iznose više novca nego što može prosječni radnik zaraditi u 20 godina radnog staža”, zaključuje se u dopisu koji potpisuje predsjednik Siniša Mastelić.
Vezano uz ovaj dopis, poslali smo upit Hrvatskim šumama čiji ćemo odgovor objaviti odmah po primitku.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.