Foto: Pixabay

ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA NAJMLAĐU ŽRTVU RATA: Ivan je imao samo tri mjeseca, ubijen je na majčinim rukama

Autor: Dnevno.hr/S.V.

U Grabovcu je jučer održana komemoracija za najmlađu civilnu žrtvu Domovinskog rata – tromjesečnu bebu te za još dva mlada života, koji su poginuli 26. rujna 1991. godine u izbjeglištvu u tom mjestu na Plitvičkim jezerima.

Ime najmlađe žrtve Domovinskog rata je Ivan

Toga dana od smrtonosnog neprijateljskog projektila poginuli su Ivan Špoljarić star tri mjeseca i šest dana te 17 i 18 godina stare rođakinje Dubravka i Josipa Špoljarić.

“Uz obitelji stradalih žrtvi stradalih poklonili su se izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i zamjenica ličko-senjskog župana Jasna Orešković Brkljačić, izaslanik predsjednika Vlade general Josip Lucić, te predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga i lokalne vlasti”. navodi se u priopćenju Ureda ličko-senjskog župana.

Foto: MHB/Ilustracija

Smrt na majčinim rukama

Podsjetimo, Na izbjeglički je kamp u Grabovcu, u kojem su boravili prognanici, starci i žene s djecom, tada s brda Višnjevača iznad sela Smoljanca ispaljeno nekoliko granata, dvije su pale u neposrednoj blizini paviljona “Jelena”, a jedna je pogodila paviljon, kojom prigodom je od krhotina granate stradalo troje sasvim nedužnih civila.

Tromjesečni Ivan smrtno je stradao od gelera u majčinim rukama.

U trenutku tragedije njihovi su očevi kao hrvatski branitelji u selu Korana branili svoje domove od velikosrpskog agresora i tužnu su vijest čuli preko radijskog programa.

Za ovaj zločin nitko nije odgovarao.




Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.