Owner

Obilježena obljetnica pogibije 31 poginulog i nestalog pripadnika 7. gardijske brigade ‘Puma’

Autor: Dnevno

Udruga veterana VII. gardijske brigade „Puma“ u suradnji sa Hrvatskim savezom povijesnih–starodobnih vozila te s Udrugom za sakupljanje, popravak, očuvanje i predstavljanje starodobnih cestovnih, pružnih i zračnih vozila, plovila i tehnike, Zlatni kotač Zagreb, organizirala je obilježavanje obljetnice pogibije za 31 poginulog i jednog nestalog pripadnika VII. gardijske brigade „Puma“.

Program obilježavanja spomenute obljetnice započeo je u petak, 26. lipnja 2020. godine, formiranjem kolone vozila sa odredišta u Pavučnjaku.

Prema rasporedu programa, predstavnici Udruge specijalne jedinice policije “RODA” Varaždin, zajedno sa ostalima, zapalili su svijeće kod spomenika Josipu Joviću te krenuli prema Udbini i Kninu.

Dolaskom u Peruću, prisjećaju se događaja 1993. godine, kada je spriječen pokušaj rušenja brane Peruća. Dolaskom u Vrdovo, svi sudionici smješteni su u Planinarski dom Sveti Jakov gdje su prenoćili.

U subotu, 27. lipnja 2020. godine, na Velikoj Duvjakuši, na 1709 metara visokom vrhu Dinare, obilježena je obljetnica pogibije i nestanka pripadnika 7. gardijske brigade “Puma” kojoj su uz predstavnike obitelji i prijatelje stradalih te hrvatske branitelje i uzvanike prisustvovali i državni tajnik ministarstva obrane Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, pripadnici 2. Mehanizirane bojne “Pume” Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo pružilo je potporu helikopterskim prijevozom sudionika na Dinaru. Za sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata održana je Sveta misa.

I u nedjelju, 28. lipnja 2020. godine u Čavoglavama je održana Sveta misa. Dolaskom u Otavice, prisutni su uz stručno vodstvo razgledali Mauzolej obitelji Meštrović. U kasnijim popodnevnim satima, nakon odmora u Kninu, predstavnici USJP „RODA“ Varaždin krenuli su prema Varaždinu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.