fbpx
Foto: Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

NIŠTA OD IMENOVANJA PARKA PO STRANIM DRAGOVOLJCIMA! Članovi ‘Možemo’ odbili zahtjev: ‘Ne može, imamo drugi prijedlog’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Udruga veterana, vojnika i domoljuba već dugi niz godina zalaže se za inicijativu po kojoj bi jedan zagrebački park dobio ime po stranim dragovoljcima Domovinskog rata.

Ovaj je prijedlog razmatran i za vrijeme protekle vlasti u Zagrebu, a Dražen Hrženjak kao predsjednik Udruge veterana, vojnika i domoljuba – od njega nije odustao niti imenovanjem Tomislava Tomaševića za gradonačelnika metropole.

Može? Ne.

Iako je Tomašević usmenim putem bio suglasan sa ovim prijedlogom, ideja o parku sa ovim nazivom smještenim na križanju Vukovarske i Miramarske, odbijena je na lokalnoj razini. Naime, nadležni Mjesni odbor Martinovka sastavljen od članova stranke Možemo, smatra da postoje zaslužniji građani po kojima bi se nazvao taj park.


O tome je li iznenađen i hoće li s inicijativom “ići dalje”, razgovarali smo s predsjednikom ove udruge i inicijatorom Draženom Hrženjakom:

“Prijedlog je odbijen samo na lokalnoj razini, tako da iskreno – ne znamo što i kako dalje. Mi smo imali želju upravo za ovim parkom jer je na toj lokaciji spomenik Domovini i spomenik dr. Frani Tuđmanu, pa nam se park imenovan po stranim dragovoljcima ovdje činio idealnim mjestom.”

“Nazvat će ga po imenu koje uopće nije bilo u Fondu”

Hrženjak naglašava kako je njegova udruga politički potpuno neutralna, pa stoga niti ne smatra kako je ova odluka mjesnog odbora isključivo “politička”:

“Gradonačelnik nam je kazao kako ne vidi problem u ovom imenovanju i usmeno je podržao našu inicijativu. Mi smo išli u tom smjeru, pa su nam u gradskom uredu vidjeti lokacije koje se nude. Ispostavilo se da je slobodna lokacija upravo ona koju smo željeli, a zatim smo podnijeli zahtjev mjesnom odboru. Sada smo odbijeni i to možda ne bi bio neki poseban problem, kada u objašnjenju odluke kao razlog odbijanja ne bi bio naveden arhitekt prof.dr. Frane Galić. U njegove zasluge ne sumnjam, ali moram naglasiti kako on u vrijeme podnošenja našeg zahtjeva uopće nije bio upisan u Fond imena. Čini se kako je odluka o nazivu parka po njemu donesena naglo.”

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.