Boris Scitar/PIXSELL

‘NISAM IZGUBIO AUTORITET!’ Hoće li sankcionirati članove HVIDRA-e koji idu na prosvjed? Evo odgovora!

Autor: S.V.

Iako je HVIDRA odlučila da neće podržati skup, pojedine podružnice poput one iz Zagreba, Splita i Osijeka samovoljno su se odlučile na odlazak i potporu prosvjedu u Vukovaru.

“To nisu najveće organizacije. Riječ je o dva autobusa. Od 35 tisuća članova ići će manjina koja će biti neprepoznatljiva u toj svojoj inicijativi”, rekao je saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e, Josip Đakić.

“Znamo da u našem sustavu udruženja postoje pojedinci i članovi koji su različitih političkih opcija, različitih razmišljanja, a demokratsko smo društvo i oni na to čak imaju i pravo. Međutim imamo statut u kojem se jasno govori kada tko mora poštivati odluke glavnog tijela, a to je glavni odbor, pa ćemo tako u konačnici reagirati. Nikome ne osporavamo mogućnost odlaska, nikome ne branimo, međutim organizacija funkcionira na donošenju odluka većinom glasova”, dodao je Đakić a na novinarski upit o tome hoće li biti sankcija za članove koji će na svoju ruku poduprijeti skup, kazao je:

“Ne slijede nikomu sankcije, to nisam rekao, ali raspravljat ćemo dalje o svemu što se dogodilo i što će biti. Sadašnji način prosvjeda govori o gubljenju vremena, novca i živaca”, zaključio je i dodao kako unatoč svemu smatra da nije izgubio autoritet.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.