Dnevno

NIJE NA POPISU OVČARE: Pomažemo sinu branitelja čiji je otac nestao uoči pada Vukovara

Autor: Snježana Vučković

Obljetnica vukovarske tragedije svake godine iznova otvara stare rane prisjećanjem na stradale civile i branitelje koji su te jeseni 1991. godine živote okončali na Ovčari, Veleprometu, Borovo Commercu ili na jednoj od vukovarskih ulica.

Poseban teret i patnju nose obitelji koje već gotovo tri desetljeća tragaju za svojim sinovima, očevima i majkama…

Jedan od njih je Kristijan Bošnjak iz Koške koji od pada Vukovara o ocu Marijanu nije dobio nikakve informacije.

“Ranjen je 16. studenog na Mitnici”

“Ne znam previše… On je jedini iz mog malog mjesta Koška išao braniti Vukovar. Znam da je otišao u grupi sa 67 Našičana, no o samom odlasku u Vukovar ne znam previše”, kazao nam je Marijanov sin Kristijan.
“Također znam da je bio na Mitnici, od 27. rujna do pada grada. Ranjen je 16. studenog negdje kod osnovne škole na Sajmištu i to u ruku od snajperskog metka. Nakon toga je odvezen u bolnicu gdje je obrađen, no onda mu se gubi svaki trag. Nije na popisu sa Ovčare, niti na bilo kojem drugom popisu”, sve je što Kristijan zna o sudbini svog oca, dragovoljca Domovinskog rata.

“Želim pronaći oca dok ne bude prekasno”

“Možda se ovim objavljivanjem nađe netko tko ga je poznavao. Važno mi je da svog oca dostojanstveno pokopam jer nam je već odavno jasno da nije živ. Bojim se da neću u pravo vrijeme doći do informacija jer vrijeme teče i suborci i sudionici Domovinskog rata su sve stariji. Njihovim odlaskom, odlazi i moja nada da ću zapaliti svijeću na grobu mog oca. Tome se nada i moj sin, a njegov unuk”, rekao nam je Kristijan čiji je otac dragovoljno otišao u Vukovar kada je on imao samo pet godina.
Marijan Bošnjak rođen je 17.9.1962. u Koški, bio je ranjen u ruku i posljednja informacija o njemu jest da je 16. rujna zaprimljen u bolnicu. Ukoliko netko ima bilo kakve informacije o nestalom branitelju čije se ime ne nalazi na spisku žrtava Ovčare, može se javiti na Facebook stranicu našeg portala. 

Dnevno

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.