Screenshoot

NIJE DA SE HVALIMO, ALI… Nakon našeg otkrića, srpski snajperist TRENUTNO IZBAČEN iz Povjerenstva za zaštitu pacijenata

Autor: Snježana Vučković

Priča o Dragutinu Ćelapu koji je za počinjenje ratnog zločina kazneno prijavljen DORH-u, savršen je prikaz neučinkovitog sustava pod čijim se okriljem vuku potpuno suludi potezi.

Ćelapovo ime i afera koja se uz njega veže već danima potresaju hrvatsku javnost. Podsjetimo, riječ je o vijećniku SDSS-a u Topuskom za kojega je otkriveno kako je tijekom Domovinskog rata bio snajperist neprijateljske vojske koja ga je, zbog uspješnosti i hladnokrvnosti pri ubijanju trojice pripadnika ZNG-e te sudjelovanju u ubojstvima 30 pripadnika MUP-a i ZNG-e, pismeno pohvalila.

Neprijatelja izabrali za člana Povjerenstva…

Unatoč ovom užasnom podatku, Ćelap je obavljao (i još uvijek obavlja?!) dužnost vijećnika SDSS-a u Topuskom, a 2003. godine bio je na kandidacijskoj listi Milorada Pupovca pri čemu je imao velike šanse za ulazak u Hrvatski sabor.

Iako je Ivica Pandža – Orkan na posljednjoj sjednici skupštine Sisačko – moslavačke županije javno iznio sve što zna o Ćelapu, pri čemu je svoje navode i dokumentirao, nitko nije reagirao:

“Nisu mi dali govoriti i prekidali su me, osobito predsjednica Županijske skupšineIvanka Roksandić iz HDZ-a. Ometali su me na sve moguće načine, no ja sam mašući dokumentom ipak sve uspio reći. Riječ je, dakle, o tome da je Dragutin Ćelap, današnji SDSS-ov vijećnik u Topuskom, tijekom Domovinskog rata bio istaknuti srpski strijelac snajperist čiji prijedlog za pohvalu imam u obliku valjanog dokumenta”, kazao je Orkan za Dnevno.

Zatim je, na sveopće iznenađenje, unatoč dokumentiranom dokazu o Ćelapovom sudjelovanju u likvidiranju hrvatskih vojnika tijekom Domovinskog rata, na istoj toj sjednici ovaj srpski borac izabran za člana Županijskog Povjerenstva za zaštitu pacijenata!

… pa ga nakon našeg teksta – razriješili!

No, članovi skupštine Sisačko – moslavačke županije koji su digli ruku i sudjelovali u ovoj suludoj odluci, nisu računali na medij kao najjače sredstvo u borbi za istinu. Stoga je ova odluka gotovo istoga dana osvanula na portalu Dnevno, pa se čini kako je tek to otvorilo oči ljudima sa bizarne sjednice, te su ovu odluku promptno povukli!

“Pokazalo se da ludosti nema kraja. Naime, uz poziv za novu sjednicu stigli su i materijali u kojima se pod točkom 17. nalazi prijedlog rješenja o razrješenju člana i imenovanju članice Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata. Iz materijala je vidljivo da sada predlažu razrješenje Dragutina Ćelapa, a imenuju Branku Bižić. Ne poznajem osobno niti jedno od njih dvoje, ali vidim da je Branka Bižić razriješena na prethodnoj sjednice da bi bio imenovan Ćelap, a sada bi on trebao biti razriješen da bi ona bila imenovana u Povjerenstvo”, potvrdio je Ćelapovo izbacivanje Orkan.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.