NEVJERICA NA BANOVINI: Braniteljima novi župan s proračuna ‘skinuo’ 250.000 kuna: ‘Obećao je da to neće učiniti!’

Autor: I.Babić

Dio prijedloga kojim bi se smanjio budžet za braniteljske udruge, sadrži i stavku po kojoj će se za braniteljsku ambulantu u Capragu sredstava smanjiti sa 400 na 200 tisuća kuna! Branitelji kažu, "ovo nismo očekivali, jer nam je novi župan obećao da neće dirati u naša sredstva"!

Novi župan Sisačko-moslavačke županije najavio je sjednicu županijske skupštine na kojoj će se glasati o proračunu za iduću godinu. Članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije došli su do prijedloga proračuna zbog kojeg im se zavrtilo u glavi. Po tom prijedlogu, naime, novi župan Ivo Žinić ima ozbiljne nakane braniteljske udruge uskratiti za čak 250.000 kuna! Žurno su, stoga, organizirali sastanak na kojem su jasno kazali kako ovaj prijedlog nikako ne smije proći. Predsjednik Koordinacije Darko Dumbović, rekao je:

– Stojimo kod stajališta da ostane ista razina novca koji je predviđen za braniteljske udruge u 2015. kao što je bio i u 2014. I mi od toga ne odustajemo.

Dio prijedloga kojim bi se smanjio budžet za braniteljske udruge, sadrži i stavku po kojoj će se za braniteljsku ambulantu u Capragu sredstava smanjiti sa 400 na 200 tisuća kuna! Branitelji kažu, “ovo nismo očekivali, jer nam je novi župan obećao da neće dirati u naša sredstva”!

Odluke Ive Žinića posljednjih su dana i više nego upitne. Osim što je iz ureda izbacio HSP-ovca Željka Soldu i u njega smjestio braniteljima omraženog Boru Rkmana, sada je tog istog Rkmana doveo na braniteljski domjenak!

“Nedopustivo je, župan treba biti čovjek koji treba saslušati svakog čovjeka, on treba imati osjećaj i ako nije katolik i ne ide u crkvu on se ne treba ni kandidirati.”, kazivao je HDZ-ov Ivo Žinić u kampanji za župana i isticao:

“Gospodin Rkman je iz redova srpske nacionalne manjine i on je ovog trena jedini sigurni dožupan. Inače srpska nacionalna manjina je podržala Merzel, a ona je to znala debelo naplatiti, kupovala ih je sa sitnicama. Ta sveza između SDP-a i srpske nacionalne manjine je postojala. Ja kao HDZ-ovac nemam naklonost tih birača”, govorio je Žinić sve dok se nije dočepao Merzeličine fotelje… A onda je naglo zaboravio što je pričao, pa sad s Rkmanom hoda po braniteljskim domjencima. Da, istih onih branitelja kojima planira bešćutno smanjiti novac iz proračuna.




Autor:I.Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.