Foto: Screenshot

NEPOJMLJIVO! Osumnjičeni za silovanje u ratu bio gost emisije o nasilništvu: ‘Netko taj gen dobije rođenjem’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu protiv nekadašnjeg šefa policije u Doboju Andrije Bjeloševića (68) kojega tereti za ratni zločin silovanja.

Bjelošević koji je tijekom rata bio na dužnosti načelnika Centra službi sigurnosti vlasti bosanskih Srba u Doboju optužen je da je tijekom 1992. i 1993. godine opetovano naoružan dolazio u ugostiteljski objekt na području Dervente gdje je bilo zatočeno više žena bošnjačke nacionalnosti koje su tamo bile na prisilnom radu.

U najmanje četiri navrata pod prijetnjom sile počinio je silovanje i seksualno zlostavljao jednu od zatočenih žena što je kod žrtve prouzročilo teške tjelesne i duševne ozljede i posljedice.

Pričao na tv-u o nasilnicima

Ovo je druga optužnica kojom se Bjeloševića tereti za ratne zločine. On je ranije optužen za ratne zločine na području Doboja odnosno za ubojstva, progon i zlostavljanje civila hrvatske i bošnjačke nacionalnosti.

Zanimljivo je kako je upravo ovaj osumnjičenik 2013. godine gostovao u televizijskoj emisiji “Potez” koja se bavila temom nasilja kod mladih, nasilja u obitelji i općenito o porastu nasilja koje je izašlo iz rata i tranzicije.

“Takvi trebaju u zatvor”

“Netko od nas dobije u genima faktore nasilja, a nešto se nasljeđuje kroz odrastanje i uvjete života”, kazao je osumnjičenik za teške ratne zločine i dodao kako su jedni od bitnih uzroka nasilja – mediji i internet.




On se osvrnuo i na “sigurne kuće”:

“Valjda bi svaka kuća trebala biti sigurna. Žene i djeca koje maltretira otac i suprug moraju ostati, a nasilnik treba ići, zna se već u koju kuću”, kazao je aludirajući na zatvor.




Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.