7. gardijska brigada Pume/Facebook

NEOBIČAN OGLAS U NOVINAMA: ‘Pume’ traže profesionalce!

Autor: S.V.

Udruga veterana slavne 7. gardijske brigada „PUMA“ od samog početka krize nastale potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, na razne načine kroz svoje članove, nastoji pomoći žrtvama potresa. U stalnom su kontaktu s dijelom bivših pripadnika „Puma“ iz Sisačko – moslavačke županije i prikupljaju podatke o potrebama ljudi na potresom pogođenom području.

Pume pomažu potresom pogođena područja

Do sada je Udruga na razne načine organizirala dostavu pomoći na područja pogođena potresom u vidu prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, raznog građevinskog materijala, grijalica, agregata, cerada, kreveta i slično. Pomoć u vidu rada i sanacije na terenu, te obnove, bit će potrebna i u idućim tjednima i mjesecima koji su pred nama:

“U tome ćemo sudjelovati, kao Udruga u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja i u financijskom i volonterskom smislu”, kažu iz Udruge.

Neobičan oglas uz 1993.
7. gardijska brigada/Facebook

No, nekako baš u ovo vrijeme, točnije 09. siječnja 1993. godine, u Večernjem listu osvanuo je neobičan oglas:

“Ako ste željni stjecanja novih spoznaja i znanja u vojnim vještinama, pristupite u naše redove”, osvanulo je u tisku što je, u najmanju ruku, bilo neočekivano obzirom da je Ministarstvo obrane raspisani natječaj odlučilo poziv u profesionalni sastav odaslati i na ovakav način.

U nastavku oglasa pisalo je:
“Ako ste u potrazi za životnim opredjeljenjem i želite svladavati svakodnevne izazove, mi vam pružamo izvanredne prednosti da s olakšanjem iščekujete budućnost. Primljeni će dobiti vrhunsku profesionalnu vojnu obuku, a mogu se usavršavati u vojnim specijalnostima, elektronici, kompjutorima i najsuvremenijim komunikacijama.”

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.