Foto: Morh/ F.Klen

NEMOJTE DA VAS ZAVARA NJIHOVA MLADOST! Ovo su budući zrakoplovni tehničari: Upravo su primili stipendije

Autor: Dnevno.hr

Ministar obrane Mario Banožić uručio je osmorici učenika Ugovore o stipendiranju koji se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara u Zrakoplovnoj tehničkoj školi “Rudolfa Perešina”.

Ministar je kazao kako vjeruje i očekuje od učenika da će sva usvojena znanja, prikupljeno iskustvo i stečene vještine usmjeriti prema unapređenju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

“Predanost i izvrsnost naših zrakoplovnih tehničara nešto je s čime se posebno ponosimo i zato mi je drago što ćete i vi uskoro biti dio tima vrhunskih stručnjaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, poručio je Banožić i kazao kako je Vlada Republike Hrvatske odlučila nastaviti modernizaciju i opremanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Vjera u mlade naraštaje

Foto: MORH/ F. Klen

“Vjerujemo kako ulaganje u obranu i sigurnost, nije i nikada ne može biti potrošnja. Ulaganjima investiramo u budućnost, prosperitet i mir. Investiramo tako i u prilike za zapošljavanje mladih, za odabir zanimljivih i dinamičnih zanimanja. Svjesni smo činjenice kako je ispred napredne tehnologije, za uspješno čuvanje hrvatskog neba i zaštitu hrvatskih interesa, najznačajniji i najzaslužniji čovjek – vrhunski pilot i zrakoplovni tehničar”, poručio je učenicima ministar Banožić.

Na kraju, ministar obrane dodao je kako vjeruje da kao mladi ljudi mogu napraviti puno za još bolju, snažniju i spremniju Hrvatsku vojsku.

Foto: MORH/ F. Klen

“Čestitam profesorima što vam prenose znanje i iskustvo kao i vašim roditeljima koji vas podržavaju na ovom putu”, rekao je ministar Banožić.

Do sada sklopljeno 129 ugovora

Ministarstvo obrane započelo je s programom stipendiranja učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima – zrakoplovni tehničar u školskoj godini 2017. /2018. Od tada do danas Ministarstvo obrane sklopilo je ukupno 129 ugovora.




Po završetku obrazovanja za zanimanje zrakoplovnog tehničara učenik stipendist upućuje se na dragovoljno vojno osposobljavanje u svrhu stjecanja potrebnih vojničkih znanja i vještina. Po završetku dragovoljnog vojnog osposobljavanja stipendist potpisuje ugovor o vojničkoj službi u trajanju dvije godine te se potom prima u djelatnu vojnu službu.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.