Foto: Privatna arhiva/Stjepan Antunović

NEK’ FRANCUSKA VIDI KAKVOGA JE SINA IZGUBILA! Hrvat Parizu otkrio Jean Michela koji je za Hrvatsku dao život

Autor: Snježana Vučković

Zahvaljujući jednom od navijača koji su u srcu francuske prijestolnice bodrili hrvatsku reprezentaciju, Parižani su likom i imenom mogli vidjeti tko je njihov sugrađanin koji je ’91. prepoznao probleme malene zemlje u borbi za svoju samostalnost.

Jean Michel Nicolier brzo je shvatio tko je agresor, a tko napadnuta strana, pa je bez imalo dvojbe iz svog francuskog stana pokupio najosnovnije stvari, poljubio majku i – našao se na zagrebačkom Glavnom kolodvoru na kojem je slučajnu prolaznicu upitao “gdje da se prijavim za rat?”.

Pronio Jeana Parizom

Pokojni Jean je sve brzo shvatio, no zemlja iz koje je došao još uvijek nije, pa se jedan od navijača pobrinuo da to više ne bude tako. Kako postići da što više Francuza dozna za svog sina koji je poginuo za slobodu druge zemlje? Pa, tako da sa transparentom na kojem je Jeanov lik prošeće Parizom i odnese ga na nogometnu utakmicu!

Foto: Privatna arhiva/Milan Katanušić

“Na fotografiji je moj prijatelj Milan Katanušić, no ja sam naručio transparent i nosio ga na utakmici protiv Francuske u Splitu”, doznajemo od Stjepana Antunovića.

“Na žalost, zbog poslovnih termina nosam mogao otputovati u Francusku, pa sam transparent dao prijatelju koji je išao na utakmicu”, kazao je Antunović naglašavajući kako je riječ o nezavisnom navijačima hrvatske reprezentacije.

Navijao sa obitelji Jean Michela

Katanušić koji je odnio transparent, tom je priliko imao čast upoznati obitelj Jean Michel Nicoliera i sa njima navijati, a  susret sa nećakom stranog heroja Domovinskog rata, ovjekovječio je fotografijom.

Foto: Privatna arhiva/Milan Katanušić




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.