Foto Morh

NEBESKI ZAŠTITNIK RATNE MORNARICE: Pripadnici HRM-a obilježili blagdan sv. Nikole

Autor: S.V.

U vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu, u ponedjeljak 6. prosinca 2021., pripadnici Hrvatske ratne mornarice obilježili su blagdan svetog Nikole i Dan Vojne kapelanije HRM-a.

Obilježavanje je započelo paljenjem svijeće u spomen sobi Zapovjedništva HRM-a u spomen pripadnicima HRM-a poginulim u Domovinskom ratu.

Foto: Morh

Sveta misa služena je u crkvi Samostana sv. Ante na Poljudu, a misno slavlje predvodio je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan. U koncelebraciji s biskupom bio je dekan i vojni kapelan don Branimir Projić te kapelani splitske Policijske kapelanije don Hrvoje Relja i don Marko Trogrlić.

Zbog aktualne pandemije svečanost je održana uz epidemiološke mjere i u znatno smanjenom opsegu, uslijed čega je izostala tradicionalna procesija koju pripadnici HRM-a tradicionalno posvećuju svom nebeskom zaštitniku.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.