Facebook

NAZVAO NAS JE ČOVJEK KOJI JE OVU FOTKU OBJAVIO NA FEJSU: ‘Došla mi je policija i uručila poziv za sud’

Autor: Snježana Vučković

Splićanin Miroslav Krstulović morat će na sud.

On je, naime, potpuno zbunjen jer će mu se suditi zbog fotografije koju je objavio na Facebooku i koja sama po sebi, kaže on, nije sporna jer je riječ o povijesnom dokumentu. Dodatnu konfuziju stvara mu i činjenica da ga je zbog fotografije na kojoj su djeca u ustaškim uniformama Facebook blokirao na samo jedan dan i to se, kaže, sve dogodilo prije mjesec dana.

 

Sada, nakon mjesec dana, Krstuloviću je na vrata pokucao policajac u civilu i uručio mu optužni prijedlog.

Na naš upit, je li uz fotografiju napisao bilo kakav komentar, Krstulović spremno odgovara:

“Zlatna mladež”

“Jesam! Napisao sam da je ovo trebala biti ‘zlatna mladež'”, a na naše pitanje ne vidi li u svojoj objavi išta sporno, Krstulović je kazao:

“Pa, ne vidim! Oni ne mogu znati jesam li ja bio sarkastičan ili ne”.

Miroslav Krstulović od prije je poznat medijima i to kao čovjek koji je imao problema sa zaštitarima na nogometnom stadionu na kojem je razvijao zastavu HOS-a. No sada, nakon svega, kaže da više nije siguran što smije, a što ne, te da će (izgubi li ovaj sud) trajno izbrisati Facebook.

Napomena.

S obzirom da nitko, pa ni medijski djelatnici, zbog izrazito nejasnih pravila koji često dovode do konfuzije ne možemo više znati što točno smijemo, a što ne smijemo objaviti i bi li ono što mi objavimo moglo uvrijediti određenu skupinu društva, ovu povijesnu fotografiju u tekstu smo ‘blurali’. 

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.