Foto: HRM

NAŠ VOJNIK UPUĆEN U INDIJU I PAKISTAN: Evo koju će zadaću obavljati u tim zemljama

Autor: Dnevno.hr/S.V.

U operaciju potpore miru UN-a u Indiji i Pakistanu (UNMOGIP) na dužnost vojnog promatrača upućen je u kolovozu 2022., pripadnik Hrvatske ratne mornarice bojnik Andrej Grgić.

Pred odlazak u operaciju, 10. kolovoza 2022., bojnika Grgića primio je Zapovjednik 2. divizijuna Obalne straže RH i zapovjednik vojarne “Vargarola” Pula kapetan bojnog broda Vlade Zoko koji mu je poželio puno uspjeha u ovom profesionalnom izazovu i siguran povratak u domovinu.

Doktor veterine u mirovnoj misiji

Bojnik Andrej Grgić doktor je veterinarske medicine sa diplomom Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Oružanim snagama RH pristupio je 2001. godine, a tijekom karijere obnašao je brojne dužnosti kao pripadnik Hrvatske ratne mornarice. U misiju potpore miru UNMOGIP odlazi s dužnosti časnika za veterinarstvo Pomorske baze Split, Odjela pomorske baze sjever.

U operaciji potpore miru UNMOGIP (United Nations Military Observer Group in India and Pakistan) Republika Hrvatska sudjeluje od kolovoza 2002. godine.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.