MORH

NAŠ NAROD, NAŠA KRV! Ministar Krstičević posjetio Hrvate u Crnoj Gori i rekao im ovo

Autor: ZG/Dnevno.hr

Vijest: Krstičević s predstavnicima hrvatske manjine u Crnoj Gori

Vlada RH snažno podupire Hrvate izvan domovine i svjesni smo njihove važnosti u stvaranju bolje hrvatske budućnosti, kazao je Krstičević

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u sklopu posjeta Crnoj Gori u srijedu, 14. studenog 2018. susreo se s predstavnicima hrvatske manjine u Crnoj Gori i predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Zoranom Dekanovićem. Naime, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore krovna je organizacija hrvatske autohtone manjine u Donjoj Lastvi.

U toj prigodi, ministar Krstičević kazao je kako je potrebno učiniti sve što je moguće za očuvanje identiteta i običaja Hrvata u Crnoj Gori.

„Za nas u Hrvatskoj, ova zajednica predstavlja zaista veliku vrijednost i zato će uvijek imati potporu Republike Hrvatske, ali i ove Vlade. Naime, ova Vlada snažno podupire Hrvate izvan domovine i svjesni smo njihove važnosti i uloge u stvaranju bolje hrvatske budućnosti“, naglasio je ministar Krstičević.

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Dekanović zahvalio je ministru Krstičeviću na posjeti i izraženoj potpori te kazao kako su i Hrvati u Crnoj Gori osjetili svu težinu i stradanja za vrijeme Domovinskog rata.

„Čast mi je što ste izdvojili vrijeme da budete s nama, to nam posebno znači u smislu jedinstva što je na kraju i upisano u Ustav Republike Hrvatske da smo svi mi Hrvati, ma gdje bili, dio jedinstvenog hrvatskog korpusa tako da ćemo i dalje računati na Republiku Hrvatsku“, kazao je Dekanović.




Podsjetimo, u sklopu posjeta Crnoj Gori ministar Krstičević posjetio je i Perast, otok Gospe od Škrpjela, gdje ga je dočekao mons. Srečko Majić, kao i crkvu koju povjesničari umjetnosti nazivaju “Hrvatska Sikstina”.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.