Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon osam godina Josip Klemm povlači se s javne scene

Autor: Dnevno.hr

Maras je istaknuo da će Udruga nastaviti s provedbom projekata, apliciranjem na natječaje iz EU fondova, organizacijom edukativnih radionica i tribina te naporima za demokratizaciju društva po uzoru na zapadne demokracije

Sada već bivši predsjednik Josip Klemm povlači se nakon osam godina provedenih na čelu Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, piše Večernji list.

Prije nekoliko dana na izbornoj skupštini održanoj, umirovljeni specijalci izglasali su novog predsjednika udruge Zorana Marasa, ratnog pripadnika specijalne jedinice policije ‘Omege’ Bjelovar. A Josip Klemm pridružio se generalima Mladenu Markaču i Željku Sačiću te Ivanu Jarnjaku, kao i pokojnom Ivanu Vekiću, na mjestu počasnog predsjednika udruge.

“Smatram da nijedan predsjednik ne treba biti na dužnosti predugo jer svatko novi u posao će unijeti novu energiju i svoj osobni pečat. Premda sam imao mogućnost reizbora, odlučio sam se povući jer se želim potpuno posvetiti poslu pa se više ne mogu davati udruzi sto posto”, pojasnio je za Večernji list razloge svojeg odlaska s funkcije.

“Nastojao sam vratiti u to vrijeme narušene vrijednosti Domovinskog rata tamo gdje im je mjesto, a jesam li u tome uspio, pokazuje i činjenica da su se političke stranke na proteklim izborima natjecale koja će na svoje liste staviti više branitelja. Ne znači da Fred Matić nije dobro radio svoj posao, no tadašnja struktura nije bila naklonjena hrvatskim braniteljima. I Zoran Milanović nekada i Andrej Plenković danas sve bi dali da mogu reći da su bili spremni 90-ih kao što smo bili mi”, kaže Klemm koji smatra da danas, nakon šatora u Savskoj, postoji bolja komunikacija s braniteljima i odnos prema toj populaciji.

“Također, ima razloga za nezadovoljstvo jer mjesecima molimo ovu Vladu da se jasno odredi prema Fondu hrvatskih branitelja kako bi mogao imati svoju budućnost i po tome nisu ništa drukčiji od Vlade Zorana Milanovića”,kaže Klemm, kojeg su novinari pitali je li famozni sastanak branitelja s tadašnjim premijerom srušio njegovu Vladu i na vlast doveo HDZ.

“Moguće, ali on je sam sebe srušio jer je javnost na tome sastanku imala prilike vidjeti kakav je on čovjek ustvari. Pokazao je svoju dvoličnost”, kaže Josip Klemm u puno manjoj mjeri, i dalje biti uz branitelje.

“Politika me ne zanima, ali Udruga će i dalje utjecati na dobre političke odluke, kao što će se i kritički i sa stavom osvrtati na one loše. Kritika će biti upućena političkim elitama bez obzira na to koja je politička opcija na vlasti”, izjavio je za Večernji list umirovljeni bjelovarski specijalac Zoran Maras koji će na dužnosti šefa Udruge specijalne policije zamijeniti Josipa Klemma koji je svome prethodniku zahvalio je na “osmogodišnjem nesebičnom angažmanu i trudu” u periodu kada je udruga Specijalne policije pozicionirana kao jedna od vodećih braniteljskih udruga.




Maras je istaknuo da će Udruga nastaviti s provedbom projekata, apliciranjem na natječaje iz EU fondova, organizacijom edukativnih radionica i tribina te naporima za demokratizaciju društva po uzoru na zapadne demokracije. A poseban naglasak stavio je na suradnju s udrugama sličnih ciljeva kako bi se zajednički utjecalo na pozitivne promjene u cjelokupnom hrvatskom društvu, piše Večernji list.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.