Photo Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

NAČELNIK GLAVNOG STOŽERA KONAČNO OTKRIO: ‘Velebit 18 koštao je 8,1 milijun kuna, najviše je potrošeno na osoblje’

Autor: Dnevno.hr

Načelnik Glavnog stožera OS RH Mirko Šundov na današnjoj je konferenciji za medije konačno otkrio koliko je koštala vojna vježba “Velebit 18” ističući kako je riječ o 8,1 milijun kuna. Pritom je istaknuo kako su najveći dio troškova troškovi osoblja. Na gorivo u vojnoj vježbi, pak, utrošeno je 2,8 milijuna kuna.

“Planirali smo, priopremili, organizirali i proveli ovu vježbu prije svega sigurno. Bilo je nekoliko ozljeda lakše naravi. Ovom vježbom smo pokazali da je Hrvatska vojska u ovom trenutku na ovoj razini razvoja zaista pokazala da je sljednica hrvatske pobjedničke vojske iz Domovinskog rata”, rekao je Šundov.

Ukupno je za vojne vježbe u 2018. godini MORH planirao 16 milijuna kuna, piše N1.

Vojna vježba “Velebit 18 – združena snaga” je sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske koja je održana od 13. do 15. listopada 2018. na više lokacija u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata. Kako je objavio MORH, to je glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem je sudjelovalo oko5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a korištena su borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi OSRH.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.