MORH

Na vojnom poligonu u Slunju održana vježba Puma 19

Autor: Dnevno/Dr. K.

Više od tisuću pripadnika Hrvatske vojske u srijedu je sudjelovalo u vježbi “Puma 19” na Vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju, a riječ je o glavnom ovogodišnjem uvježbavanju Hrvatske kopnene vojske (HKoV).

U vježbi su sudjelovali pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade s pridodanim postrojbama pješačkih pukovnija, topništva, inženjerije, protuzračne obrane, veze i nuklearno-biološko-kemijske obrane. Bila su tu i zapovjedništva postrojba borbene potpore HKoV-a, Zapovjedništvo HKoV-a te postrojbe Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva za potporu i Vojne policije.

Cilj vježbe je uvježbavanje, integracija i prikaz sposobnosti postrojba Hrvatske kopnene vojske u provedbi obrambenih operacija te uvježbavanje Zapovjedništva HKoV-a tijekom donošenja odluke zapovjednika s posebnim naglaskom na obrambene operacije te integraciju borbene potpore i manevra.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Matanović je istaknuo da je vježba “Puma 19” potvrdila sposobnost postrojba HKoV-a za provedu složene obrambene operacije na još višoj razini.

MORH

Autor:Dnevno/Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.