Filip Klen

NA GROBU GOJKA ŠUŠKA Politički vrh mu odao počast: ‘Stvorio je vojnu silu’

Autor: Snježana Vučković

Na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na posljednjem počivalištu ratnog ministra obrane Gojka Šuška obilježena je 23. godišnjica njegove smrti.

Vijence su uz obitelj Šušak položili ministar obrane Mario Banožić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnik u Hrvatskom saboru Ante Deur, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, posebni savjetnik predsjednika Vlade za poslove obrane Damir Krstičević, Glavni inspektor obrane general-pukovnik Drago Matanović, predstavnici Hrvatskog generalskog zbora i braniteljskih udruga.

Ministar Banožić ratnog ministra Šuška opisao je kao velikog domoljuba i vizionara kazavši kako su ga iznimno cijenili i predstavnici međunarodne zajednice.

Banožić: Šušak je najzaslužniji za izgradnju hrvatske vojne sile

„Kao ratni ministar dao je nemjerljiv doprinos u ustrojavanju, jačanju i ratnim operacijama Hrvatske vojske koja je poslije oslobodilačkih operacija Bljeska i Oluje stekla veliki ugled i u međunarodnoj zajednici. On je jedna od najzaslužnijih osoba za izgradnju Hrvatske vojske u suvremenu vojnu silu kao jamstvo sigurnosti i budućnosti hrvatskog naroda u suverenoj i samostalnoj, nezavisnoj i demokratskoj hrvatskoj državi“, rekao je ministar obrane.

„Njegovo kratko izvješće „Gospodine Predsjedniče, zadatak je izvršen!“ postalo je sinonimom za sve pobjedničke operacije Hrvatske vojske i hrvatskih snaga vođene tijekom Domovinskog rat“, podsjetio je ministar obrane.

Molitvu je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo.

Misa zadušnica, koju predvodi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, služit će se od 18 sati u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.