Foto: Biljana Blivajs/Cropix

MUP PRIPREMA SPEKTAKL NA JARUNU! Policija slavi svoj dan: Građani će moći doživjeti prevrtanje vozila u simulatoru, biti forenzičari…

Autor: Dnevno.hr

Više od 20 tisuća hrvatskih policajaca i policajki danas obilježava Dana policije i blagdan svog zaštitnika, svetog Mihovila. 

Svečano obilježavanje započinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Mirogoju kod Zida boli, na središnjem križu u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog predsjednika Franje Tuđmana te na krematoriju kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata, izvijestio je MUP.

Svečana akademija, klapa i dodjela priznanja

Svečana akademija održat će se s početkom u 11 sati u Policijskoj školi “Josip Jović”, uz prigodni program i glazbene izvedbe policijske klape Sveti Mihovil.

Uobičajeno, najboljima će se dodijeliti zahvalnice, priznanja, godišnje nagrade te medalje za izuzetan pothvat, a ove godine najzaslužnijima iz policijskih redova će se pridružiti najuspješniji polaznici Policijske škole „Josip Jović“, budući da će njih 520 u sklopu programa ujedno i svečano prisegnuti.

U subotu će “zaplaviti” Jarun

Obilježavanje se nakon dvogodišnje stanke ove godine ponovo nastavlja druženjem građana i plavaca na zagrebačkom Jarunu, u subotu od 9 do 18 sati.

Posjetitelji će moći vidjeti opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije, doživjeti prevrtanje vozila u simulatoru, postati forenzičari na jedan dan, sudjelovati u očevidu, razgledati opremu i vozila svih ustrojstvenih jedinica policije te doznati kako i sami mogu postati dio plavaca.

Održat će se i tradicionalna utrka građana i policije, a ove su godine u natjecanje uključeni i najmlađi posjetitelji, kažu u MUP-u.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.