Foto: Herve Rousseau

MOŽE LI MACRON USPJETI ONO ŠTO NIJE HRVATSKA? Majka ubijenog Francuza bila je s njim i na ručku

Autor: Snježana Vučković

Lyliane Fournier, majka francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera koji je kao pripadnik HOS-a ubijen na Ovčari, jučer je bila jedna od rijetkih koja je bila prisutna na službenom ručku sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Zbog potrage za sinom doselila u Hrvatsku

Lyliane već 30 godina želi znati gdje su ostaci njezinog sina koji je braneći vukovarsko sajmište, ubijen na najvećem hrvatskom stratištu. Kako su se vlasti u Hrvatskoj izmjenjivale, tako su obećavale intenzivniju potragu za nestalima, uključujući i Jean Michela. Zbog želje za što bržim pronalaskom sina i potrebom da bude u blizini njegova stradavanja, Lyliane je odlučila živjeti u Hrvatskoj, pa je tako već niz godina nastanjena u Karlovcu. No, unatoč svemu, rezultati su izostali, pa Jeanovi ostaci nisu pronađeni do danas.

Foto: Herve Rousseau

Susret nade

Jedini strah koji još ima ova francuska majka jest da će umrijeti prije nego li Jean Michel bude pronađen. Nova nada rodila se jučer, kada ju je prolaskom kroz Zagreb, sreo francuski predsjednik. Nakon što je popričao sa Lyliane, kazao joj je da je tek noć prije dobio brošuru iz koje je doznao o sudbini njezina sina. Tom prilikom obećao joj je da će se zauzeti za nju, te osobno popričati sa Srbima o njihovim saznanjima.

Foto: Herve Rousseau

Bio je to veliki korak za Lyliane koja je do sada nailazila samo na neodlučnost i nemogućnost svih dosadašnjih hrvatskih vlada da riješe ovaj slučaj. Obećanje Macrona, s kojim je nakon tog susreta boravila i na službenom ručku okružena najvišim političkim državnim vrhom, dobar je put ka konačnom pronalasku ostataka Jean Michel Nicoliera.

Foto: Herve Rousseau

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.