Foto: Ministarstvo branitelja

MOŽE LI AMERIKA POMOĆI? Medved s Flemingom pričao o nestalima u Domovinskom ratu

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima, 17. kolovoza 2022. u Ministarstvu hrvatskih branitelja primio je privremenog otpravnika poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu Marka Fleminga sa suradnicima.

Posebna pozornost na sastanku posvećena je pitanju osoba nestalih u Domovinskom ratu, osobito izostanku suradnje Republike Srbije, što predstavlja ključnu prepreku napretku u rješavanju ovog prioritetnog humanitarnoga pitanja. Pritom su raspravljani mogući modaliteti pomoći Sjedinjenih Američkih Država u rješavanju pitanja nestalih osoba.

Zadovoljni partnerskom suradnjom

Nadalje, na sastanku je izraženo zadovoljstvo zbog partnerske i iznimno uspješne suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja i Sjedinjenih Američkih Država u pronalaženju žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Sudionici sastanka razmotrili su trenutnu sigurnosnu situaciju u Europi u odnosu na Rusku agresiju na Ukrajinu.

Ministar Medved zahvalio je Marku Flemingu na dosadašnjoj partnerskoj suradnji, a posebno na prepoznavanju problema s kojima se susreće braniteljska populacija i potpori u rješavanju istih.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.