Foto: Vlado Kos/Cropix

Mladog hosovca i navijača majka je sahranila u odori: ‘Toliko ju je volio’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Goran Milneršić (Patak) i Zdravko Čanak (Šerif), bili su riječki pripadnici HOS-a i članovi Armade. Ova dva heroja iz Rijeke poginuli su na današnji dan 1992. godine u Ribniku kraj Gospića i to od tenkovske granate koja ih je usmrtila dok su bili na položaju.

Malo više podataka o Goranu i Zdravku donio je povjesničar Borna Marinić koji piše da je Goran Milneršić, rođeni Riječanin, u trenutku smrti imao samo 21 godinu. Završio je Strojarsko-brodograđevnu školu i bio je vatreni navijač Rijeke, te član skupine Armada sa kojom je putovao na utakmice diljem bivše Jugoslavije.

Njegova majka Beatrice sjeća ga se kao nježnog dječaka kovrdžave, plave kose oboljelog od astme. Odrastanjem, bolest je nestala, a Goran je stasao u odlučnog muškarca koji je svoju snagu pokazao sudjelovanjem u Domovinskom ratu u kojem je, na žalost poginuo.

Foto: Facebook/Armada

Zajedno s Goranom, u svojoj 35. godini poginuo je i Zdravko Čanak za kojeg suborci kažu da je bio povučen, ali vro duhovit.

“Toliko je volio odoru da sam ga u njoj sahranila”

Pogibija 21-godišnjeg Gorana Milneršića shrvala je njegova oca Tihomira i majku Beatricu. “Taj dan bila je subota i kada sam čula na televiziji da su poginula dvojica branitelja na prvoj crti. Isti čas sam znala, ne znam kako sam znala, ali znala sam da je jedan od njih Goran. Odmah sam zvala brojeve koje sam imala no nitko mi nije htio reći što se dogodilo, ipak bila sam uporna i oko 2,3 u noći dobila sam potvrdu da je stradao. Sahranili smo ga na groblju Kozala u Rijeci. Toliko je volio odoru hrvatske vojske da sam ga sahranila u njoj”, sjeća se s puno boli Beatrica Milneršić kojoj je 2002. preminuo i sin Tihomir.

(FOTO) NAVIJAČKI SPEKTAKL U ČAST OLUJE! Čak 222 baklje za sjećanje u čast branitelja
Geleri su bili kobni za obojicu

Tenkovska granata ispaljena sa srpskih položaja u blizini Gospića, pogodila je u stablo pokraj koji su se našli nesretni Riječani. Geleri koji su ih zasuli, za Gorana i Zdravka bili su kobni. Zdravko je umro na licu mjesta, a 21-godišnji Goran je izdahnuo na putu za bolnicu.

Klub navijača Armada njeguje tradiciju sjećanja na poginule Riječane, ali i na sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Poznate su njihove bakljade herojima u čast, a osobito se pamti kada su sa 222 baklje Rijeka obasjali lukobran glavnog lučkog bazena, popularno zvan “Molo longo”.
 

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.