Photo: Facebook, Miro Bulj

VELIKA GESTA MIRE BULJA: Poklonio se poginulima: ‘Dijelili smo ratni put…’

Autor: Dnevno.hr

“Danas sam položio vijenac i upalio svijeću na Velikoj Duvjakuši prisjećajući se svojih suboraca iz 7. gardijske brigade ‘Pume’ s kojima sam kao pripadnik 4. gardijske brigade dijelio ratni put.
Nikada ne smijemo i nećemo zaboraviti njihovu žrtvu koju su dali za slobodu jedine nam domovine Hrvatske. Počivali u miru Božjem”, napisao je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Objava u kratkom roku ima mnogo komentara, među kojima je i pohvala sinjskom gradonačelniku.

“Svaka čast Miro, a herojima laka zemljica”, piše jedan korisnik društvenih mreža.

Danas je Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ organizirala je danas obilježavanje obljetnice pogibije 31 i nestanka jednog pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“ na Velikoj Duvjakuši na Dinari.

Obilježavanju je uz članove obitelji poginulih pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“ te članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ prisustvovao i predsjednik Udruge Robert Puja, zatim zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić sa svojom zamjenicom, državni tajnik u Ministarstvu obrane, brigadni general Zdravko Jakop, Dinko Tandara, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć pri Ministarstvu branitelja, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, predstavnik Općine Vrlika, pripadnici HGSS-a te članovi Planinarske udruge Dinaridi.

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“

Zapalivši svijeću u spomen na sve poginule zamjenica župana Silvija Zagorec je naglasila kako su pripadnici 7. gardijske brigade na najplemenitiji i najhrabriji način branili domovinu te im treba odati zahvalnost i poštovanje.




“Iznimno mi je drago da sam danas u ime župana Stričaka te u svoje osobno ime zapalila svijeću te odala počast poginulim pripadnicima sedme gardijske brigade. Danas im ovdje na Velikoj Duvjakuši odajemo počast za položene živote u obrani Domovine. Varaždinska županija se ponosi njihovim domoljubljem koje mora služiti na ponos svima”, zaključila je zamjenica župana.

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“

Podsjećamo da je spomenik u čast 31 poginulom pripadniku 7. gardijske brigade “PUMA“ otkriven na Dan Državnosti 25. lipnja 2012. godine na vrhu Velika Duvjakuša (1709 m nadmorske visine), na Dinari, u troglavskom masivu.

Tijekom 1994. i 1995. godine „Pume“ su boravile na planini Dinari i s nje kretale u oslobodilačke akcije „Zima 94“, „Skok 1“ i „Ljeto 95“. Te su akcije bile svojevrsna priprema za vojno-redarstvenu akciju „Oluja“. U iznimno teškim vremenskim uvjetima i u stalnim borbama s neprijateljem, na Dinari je poginuo 31 pripadnik 7. gardijske brigade „Puma“, a jedan se još uvijek vodi kao nestali.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.