Screenshot

MIRO BAREŠIĆ PROGLAŠEN JUNAKOM DOMOVINSKOG RATA: Evo tko je tako odlučio…

Autor: S.V.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata posthumno je proglasila Miru Barešića – Junakom hrvatskog Domovinskog rata (Šibenik, 10.9. 1950.- Miranje Donje, 31.7.1991.).

“Ime ovog legendarnog domoljuba, hrvatskog junaka i mučenika, upisano je među velikane hrvatske povijesti, kojem je hrvatska državotvorna ideja bila životni program.

Za njega se može reći da je čitav život posvetio stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, za koju je na kraju krajeva dao i svoj život.

Godinama je živio u inozemstvu, kao politički emigrant, i zajedno sa svojom obitelji bio proganjan od Udbe. Međutim, kad je počeo hrvatski obrambeni i osloboditeljski Domovinski rat među prvima se (zajedno s obitelji) vratio u Hrvatsku i stao na branik Domovine.

Ubijen je u diverzantskoj akciji u zadarskom zaleđu pod još nažalost nerazjašnjenim okolnostima, na prvim crtama obrane. Dobio je i više najviših hrvatskih državnih odličja. Životno geslo bilo mu je: Sve za Hrvatsku! Hrvatsku iznad svega.

Priznanje Junak hrvatskog Domovinskog rata bit će svečano uručeno obitelji Mire Barešića 10. rujna, u Zagrebu, na obljetnicu njegova rođenja.”

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.