Foto: Arhiva MORH

Mirno vam more: Hrvatska ratna mornarica slavi obljetnicu osnutka

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku pripadnicima i pripadnicama Hrvatske ratne mornarice povodom 32. obljetnice osnutka.

“Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske ratne mornarice, čestitam vam 32. obljetnicu ustrojavanja Dana Hrvatske ratne mornarice. U Domovinskom ratu bili ste prvi čuvari hrvatskog Jadrana i priobalja, a danas ste udarna snaga naše moderne Hrvatske vojske na moru”, kazao je Banožić i nastavio zahvalom:

BANOŽIĆ PRODUŽIO MANDAT NAČELNIKU GLAVNOG STOŽERA: ‘Milanović? Ni najmanje se ne opterećujem njegovim mišljenjem’


Ministrova zahvala

Foto: MORH/ M. Čobanović

“Hvala vam, poštovane pripadnice i pripadnici HRM-a, na svim naporima koje ulažete u očuvanju i izgradnji sposobnosti za izvršenje zahtjevnih zadaća na hrvatskom Jadranu, ali i šire. Svoje sposobnosti dokazujete i u vojnim vježbama i u operacijama potpore miru diljem svijeta, hvala vam što pokazujete svu snagu moderne Hrvatske vojske.”

“Vrhunski mornari trebaju vrhunska sredstva”

Rekao je i kako Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane znaju da vrhunski motiviranim mornarima i vojnicima trebaju i vrhunska vojna sredstva:

“I zato ulažemo do sada najveća financijska sredstva od Domovinskog rata u sustavno jačanje sposobnosti sve tri grane naše Hrvatske vojske. Ulažemo u pripadnike Oružanih snaga, u sve segmente njihovog života i rada, jer bez zadovoljnih pripadnica i pripadnika HV-a nema vjerodostojne vojne sile. Poštovani pripadnici HRM-a, budite ponosni na postignute rezultate! Dragi hrvatski mornari, nek’ vam je mirno more!”
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.