Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Miodrag Demo zahvalio se braniteljima što nisu dopustili da se u Petrinji na ovaj dan održava srpsko veselje

Autor: Hina

U znak zahvalnosti pokojnom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, a u povodu obljetnice njegova posjeta Petrinji prije 27 godina, u subotu, 25. kolovoza je na petrinjskom trgu, koji nosi ime dr. Tuđmana, otkrivena spomen ploča.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Početkom Domovinskog rata, 25. kolovoza 2991. godine, hrvatski je predsjednik svojim dolaskom u Petrinju dao golemu podršku braniteljima i stanovnicima, jer dio petrinjskog područja u to vrijeme već bio zahvaćen ratom.

Svečanosti u Petrinji bio je nazočan i ministar branitelja Tomo Medved, koji je istaknuo zasluge Franje Tuđmana za uspostavu, obranu i nastanak samostalne suvremene Hrvatske. “Sačuvajmo ta postignuća, čuvajmo Hrvatsku kao modernu suvremenu zemlju u kojoj će biti osigurana budućnost mladima”, rekao je.

Na svečanosti su još govorili zamjenica petrinjskog gradonačelnika Viktorija Kaleb, te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Franjo Tuđman je bio veliki čovjek i tome više ne treba ništa dodati, rekao je župan i izrazio zadovoljstvo najavom da će i Zagreb dobiti spomenik prvom hrvatskom predsjedniku.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Miodrag Demo, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na petrinjskom skupu, naglasio je da Petrinjci zaslužuju bolji život s obzirom na žrtvu koju su dali u Domovinskom ratu.

Ujedno se zahvalio braniteljima što nisu dopustili da se u Petrinji na ovaj dan održi “nekakvi festival ojkanja”.

Na današnji dan 1991. godine ovdje je bio hrvatski predsjednik, na današnji dan 1991. godine četnici su počeli napadati Vukovar, a mi smo trebali ovdje imati nekakvo srpsko veselje, rekao je Demo, inače zastupnik u zagrebačkoj Skupštini stranke Bandić Milan i predsjednik skupštinskog Odbora za branitelje.




Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.