MINISTRI, ZAŠTO ŠUTITE? Ratni zapovjednik 113. šibenske brigade HV-a: ‘Zgrožen sam’

Autor: dnevno.hr

Ratni zapovjednik 113. šibenske brigade HV-a, Ivan Bačić, odlučio se, ponukan nedavnim događanjima u svezi postupka izbora ravnatelja JU NP-a Krka odnosno oko događanja s Ljiljanom Zmijanović, javno oglasiti. Prenosimo njegovo priopćenje:

“Mnogo je razloga zašto je slučaj dr.sc. Ljiljane Zmijanović u fokusu interesa javnosti. Činjenica je to da je dragovoljac Domovinskog rata, vojnik elitnih postrojbi sa više od 500 dana u borbenom sektoru, ronilac, pilot, konačno, da je doktorirala ekonomiju pri Sveučilištu u Rijeci.

Ušla je u borbu za svoja prava koja joj pripadaju i temelje se, ne samo na Zakonu o hrvatskim braniteljima, nego i na temelju doista impresivnog životopisa, kvalifikacija i radnog iskustva.

Upoznali smo se s nekim segmentima njezinog ratnog puta popraćenog fotografijama, vojnim iskaznicama i dozvolama za kretanje u civilnoj i vojnoj odori u svim zonama i objektima pod kontrolom HV-a.

Kao ratni zapovjednik 113. Šibenske brigade HV-a osjećam se ponukanim reagirati na postupak izbora ravnateljice JU NP-a Krka, koji svoj epilog ima pred Upravnim sudom u Splitu.

U vrijeme kada je vojnikinja Ljiljana Zmijanović, tada djevojački Desanić, stigla iz Gospića, iz interventnog voda HOS-a, primljena na službu u izviđački vod 113. Brigade HV-a, te je sve svoje zadaće izvršavala savjesno i stručno, iako nije bila vojni obveznik, štoviše, u vojsku je stupila napuštajući studij u Opatiji, a u postrojbu sam je primio upravo ja osobno.

Prateći posljednje događaje u vezi s izborom ravnatelja JU NP-a Krka moram, kao ratni zapovjednik 113. Brigade HV-a Šibenik, kazati kako sam žalostan što svjedočim takvom bezdušnom odnosu prema hrvatskom branitelju, u ovom slučaju Ljiljani Zmijanović te sam zgrožen izostankom jasne i nedvosmislene potpore onih osoba i institucija kojima je upravo zadaća da se brinu o zaštiti prava hrvatskih branitelja. Smatram da je i ministar obrane, a koji je Ljiljani Zmijanović tih ratnih godina bio zapovjednik, trebao dati potporu, kao što je to na nedvosmislen način trebao učiniti ministar hrvatskih branitelja.”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.