Ministarstvo branitelja pozvalo građane da 25. obljetnicu ‘Bljeska’ obilježe isticanjem hrvatskih zastava na svojim domovima

Autor: dnevno

Jubilarnu, 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak obilježit ćemo dostojanstveno i primjereno, u skladu s preporukama i mjerama koje su na snazi, objavilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja pozvavši građane da u spomen na veličanstvenu pobjedu u VRO “Bljesak” istaknu hrvatske zastave na svojim domovima te da se svih poginulih hrvatskih branitelja prisjetimo se u svojim molitvama.

U petak, 1. svibnja 2020., na dan obljetnice, kod spomen-obilježja u Okučanima državna izaslanstva odat će počast žrtvama, a Hrvatska radiotelevizija emitirat će prigodnu emisiju uz izravan prijenos iz Okučana.

U subotu, 2. svibnja, bit će služena misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje u VRO “Bljesak” i za 12 hrvatskih redarstvenika ubijenih u Borovu Selu 2. svibnja 1991., kao i za sedmero civilnih žrtava stradalih prilikom raketiranja Zagreba 2. i 3. svibnja 1995., koju također izravno prenosi HRT.

Milanović o akciji Bljesak: ‘Bila je to vrhunska vojnička i policijska operacija’

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.