fbpx
Foto: MORH/ J. Kopi

MINISTAR OBRANE PRIMIO BRITANSKOG VELEPOSLANIKA: ‘Ujedinjeno Kraljevstvo je jedan od naših najvažnijih obrambenih partnera u Europi’

Autor: Dnevno.hr

Ministar obrane Mario Banožić je u utorak u Ministarstvu obrane primio britanskog veleposlanika Simona Thomasa, koji je tek prije dva mjeseca došao u Hrvatsku.

Na sastanku je potvrđena izvrsna suradnja i odnosi u području obrane između dviju zemalja.

Hrvatska Ujedinjeno kraljevstvo smatra jednim od strateških partnera u području obrane s razvijenom suradnjom u sve tri grane oružanih snaga, pri čemu se ističu vježba Sava Star, suradnju satnije mornaričko desantnog pješaštva, susrete akro skupina ratnih zrakoplovstava te suradnja na području obuke i izobrazbe.

Ministar Banožić izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom koji je održan nakon kratkog susreta na izložbi ASDA u Splitu te zahvalio na britanskoj podršci u razvoju sposobnosti HV-a, osobito na području mornaričkog pješaštva.

“Naše zemlje imaju dobre odnose i aktivno surađuju ​​u mnogim područjima te sa zadovoljstvom mogu reći da je Ujedinjeno Kraljevstvo jedan naših najvažnijih obrambenih partnera u Europi; rekao je ministar naglasivši da vjeruje da će se suradnja i dalje razvijati, kako bilateralno tako i u okviru NATO-a.

Veleposlanik Thomas je istaknuo suradnju Hrvatske i njegove zemlje na području obrane i sigurnosti, uvjeren kako će se ona nastaviti i u budućnosti.

Na kraju sastanka ministar Banožić i veleposlanik Thomas su razmijenili stavove o sigurnosno političkoj situaciji u Jugoistočnoj Europi.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.