fbpx
Foto: Ministarstvo branitelja

MINISTAR MEDVED DOBIO JAVNO PRIZNANJE: ‘Ovo doživljavam kao podršku našim projektima’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Povodom Dana Ličko-senjske županije na svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj 23. svibnja 2022. u Gospiću, uručena su priznanja, nagrade i zahvale zaslužnima u raznim područjima.

Predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću uručena je povelja počasnog građanina Ličko-senjske županije, a potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved dobio je javno priznanje za osobit doprinos u zaštiti i očuvanju digniteta hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s područja Ličko-senjske županije.

Tom prigodom premijer se osvrnuo na regionalni razvoj, istaknuvši da će do 2030. godine hrvatske regije doći na razinu prosjeka razvoja zemalja Europske unije. Podsjetio je da je sredstvima državnog proračuna u pandemijskoj krizu u toj županiji spašeno 5.000 radnih mjesta kod 1.144 poslodavaca.


Premijer je naveo i strateške uspjehe Vlade, poput približavanja Schengenu i Eurozoni, te je istaknuo da je danas Hrvatska u potpunosti izašla iz makroekonomskih neravnoteža, ocijenivši to izuzetnim postignućem.

Medved i u nastavku obećao realizirati zacrtane projekte

Također, izrazio je suosjećanje s ukrajinskim narodom i poštovanje prema Ukrajini, a veleposlanik Ukrajine u RH Vasyl Kirilič zahvalio se Hrvatskoj i Ličko-senjskoj županiji na tome kako su primili Ukrajince koji su morali napustiti svoje domove.

Ministar Medved zahvalio je u ime svih dobitnika priznanja te svim stanovnicima čestitao Dan županije.

“Ovo priznanje doživljavam i kao zahvalu za podršku projektima, uz potporu Vlade RH. Nastavit ćemo ih, kako izgradnju memorijalnih centara Domovinskog rata tako i veteranskih centara, a u perspektivi su i ustanove za stalni boravak hrvatskih branitelja koji su u potrebi”, rekao je Medved i najavio gradnju takve ustanove i u Ličko-senjskoj županiji.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.