Foto: Morh

MINISTAR MEĐU ‘TIGROVIMA’: Zahvalio braniteljima koji i danas prate razvoj HV-a

Autor: Snježana Vučković

Uoči obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić sastao se u četvrtak, 13. svibnja 2021. godine s pripadnicima Udruge Tigar 90/91 Rakitje i položio vijence na Spomeniku poginulim pilotima i padobrancima braniteljima Otoka.

Tijekom susreta razgovaralo se o daljnjem razvoju Hrvatske vojske te o obilježavanju Dana Oružanih snaga RH.

Tom prigodom, ministar Banožić je rekao:

„Danas branitelji koji su aktivno uključeni u rješavanje braniteljskih statusa također prate razvoj i modernizaciju Hrvatske vojske. Na tome im zahvaljujem“. Ministar je istaknuo i kako cijeni podršku koju dobiva u svakodnevnom radu, te im zahvalio na svemu što čine za hrvatsku državu.

Foto: Morh

Zahvalio na doprinosu

Također, zahvalio je pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi na doprinosu u osnivanju Oružanih snaga koje ove godine obilježavaju 30. godina ustrojavanja, kao i doprinosu na svim ratištima u Domovinskom ratu.

Ministar obrane se prisjetio svih poginulih i stradalih hrvatskih branitelja podsjetivši na veliku žrtvu njihovih obitelji.

„Na inicijativu udruge Tigar i Grada Otoka po prvi put smo okupili sve pripadnike Specijalne policije Tigar iz područja Vukovarsko-srijemske županije. Dakle, od 580 pripadnika iz tog vremena, 138 je pripadnika s područja naše županije i osobno sam jedan od tih. Zahvaljujem se ministru obrane što je svojim dolaskom uveličao ovaj za nas važan dan“, rekao je gradonačelnik Otoka Josip Šarić.




„Ovdje smo kako bismo se sjetili svih naših pripadnika policije i Hrvatske vojske koji su u Slavoniji zaustavili neprijateljsku silu i dali ogromne žrtve. Položili smo vijenac svim poginulim hrvatskim policajcima i vojnicima. Sjećamo se svih njih, ponosni smo na njih i tužni jer više nisu među nama“, istaknuo je umirovljeni general zbora Josip Lucić.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.