Ministar Damir Krstičević u posjetu ranjenom hrvatskom vojniku u Njemačkoj

Autor: Dnevno

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov, posjetili su u utorak u bolnici ‘Landstuhl Regional Medical Center’ u Landstuhlu, u Saveznoj Republici Njemačkoj, ozlijeđenog pripadnika Hrvatske vojske.

Ministar je posjetio teže ozlijeđenog pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga, koji je stradao u terorističkom napadu u Afganistanu, a koji se od 1. kolovoza nalazi na fizikalnoj terapiji u američkoj vojnoj bolnici ‘Landstuhl Regional Medical Center’ u Landstuhlu, pokraj vojne baze u Ramsteinu.

Ozlijeđeni pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, navodi MORH u priopćenju, uspješno se oporavlja te se očekuje njegov skori povratak u Hrvatsku.

Ministar Damir Krstičević i general Mirko Šundov razgovarali su s pripadnikom ZSS-a i uputili mu želje za brz oporavak.

“Drago mi je što se uspješno oporavljaš i vjerujem da ćeš se uskoro vratiti u Hrvatsku. Hvala ti na doprinosu i sudjelovanju u misiji u Afganistanu te profesionalnosti u odrađivanju zadaća. Želimo ti što skoriji povratak kući gdje ćeš uvijek imati potporu u Hrvatskoj vojsci”, rekao je ministar Krstičević.

Prenio pozdrave predsjednice i predsjednika Vlade

Ministar je, piše MORH, ozlijeđenom pripadniku HV-a prenio pozdrave i želje za brzim ozdravljenjem od predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen iz Afganistana uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja u američkoj bolnici, vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći.




Bolnica ‘Landstuhl Regional Medical Center’ u Njemačkoj, najveća je američka vojna bolnica izvan Sjedinjenih Američkih Državau Europi, koja je specijalizirana za ratnu kirurgiju.

U pratnji ministra Krstičevića i generala Šundova bili su zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija i savjetnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar.

Sastanci sa zapovjednicima NATO-a

U sklopu posjeta Njemačkoj, izaslanstvo MORH-a i OS RH u Ramsteinu se sastalo sa zamjenikom zapovjednika NATO Allied Air Command-a (AIRCOM DCOM) general-pukovnikom Pascalom Delereceom, načelnikom stožera NATO Allied Air Command-a general-bojnikom Karstenom Stoyem i zamjenikom zapovjednika Zrakoplovstva SAD-a za Europu i Zrakoplovstva SAD-a za Afriku, general-pukovnikom Stevenom Bashamom.




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.