Bjelovar.live

MILANOVIĆ SE OBRUŠIO NA SRPSKOG MAJORA! ‘Što je ušlo u tu glavu? Što uče djecu u Srbiji?!’

Autor: S.V.

Bjelovar obilježava Dan grada i Dan bjelovarskih branitelja u spomen na 29. rujna 1991. Tada je grad oslobođen od jugoslavenske vojske, pri čemu je stradalo 17 branitelja i civila, a nekoliko je stotina kuća oštećeno.

Polaganjem vijenaca ispred PU bjelovarsko-bilogorske, kod Spomen ploče civilnim žrtvama na pročelju bjelovarske katedrale te kod Spomen obilježja palim braniteljima u središnjem Gradskom parku, danas je u jutarnjim satima započelo svečano obilježavanje Dana Grada Bjelovara i Dana hrvatskih branitelja.

Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske ”Lijepa naša domovino” na gradskom paviljonu pročitana su imena poginulih branitelja koja su uklesana na Spomen obilježju.

Potom je formirana kolona koja čini Mimohod pobjednika koji je krenuo do Spomen područja ”Barutana 1991”, mjestu gdje su tijekom bitke za oslobođenje Grada Bjelovara poginula 11-orica hrvatskih branitelja, piše Bjelovar.live.

Bjelovar.live

Stipe Šola, predsjednik UHDDR-a Bjelovarsko-bilogorske županije, kazao je da su branitelji ponosni na ono što su učinili. Dodaje da žele izgrađivati Hrvatsku kao državu tolerancije, dobrih ljudi i državu blagostanja za sve njezine građane.

“Nadam se da su to naši hrvatski branitelji kroz svoje djelovanje to i pokazali”, kazao je.

Predsjednik o “ludom majoru”




Na obilježavanju Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja pojavio se i Zoran Milanović te tako postao prvi hrvatski predsjednik koji je to učinio. Dobar dio obraćanja Milanović je posvetio majoru JNA Milanu Tepiću koji je na današnji dan u pokušaju hrvatske vojske da preuzme bjelovarsku vojarnu, digao u zrak skladište prepuno oružja pri čemu su, osim njega, poginula jedanaestorica hrvatskih branitelja.

Bjelovar.live

“Na današnji dan ovdje je jedan čovjek, major jedne vojske na izdisaju donio jednu potpuno suludu odluku i moramo se pitati radi naše budućnosti što je ušlo u tu glavu i koji je to odgoj bio da ga je na takvo nešto naveo. To oružje Hrvatima je značilo puno, a njima ništa. To oružje nije bilo upereno ni prema Paraćinu, ni prema Beogradu. Ali on je, taj 35 godišnji major koji je volontirao, odlučio lišiti života sebe i 11 naših momaka, junaka. Taj čovjek je u Srbiji dobio ulicu, taj čovjek čudne pameti i moralnog kompasa… I ja se sada pitam, što uče djecu u Srbiji? Tko je on bio? Za što je on poginuo? To je priča o ludilu i izgubljenom kompasu”, rekao je Milanović podsjećajući na suludi čin majora Tepića, nakon čega se zahvalio bjelovarskim braniteljima.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.