Foto: Ured predsjednika

MILANOVIĆ POMNO PROMATRAO NOVE RATNE VOĐE! Hrvatska i američka vojska u središtu ‘Marko Babić’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je u petak Središte za razvoj vođa “Marko Babić” u vojarni “Josip Jović” u Udbini.

Hrvatski i američki vojnici razmjenjuju znanja

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Milanović je u Udbini pratio zajedničku vježbu pripadnika specijalnih snaga hrvatske i američke vojske kojoj je cilj razmjena iskustava i znanja. U vježbi su sudjelovali pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga, Obavještajne pukovnije, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ATJ Lučko te pripadnici američke Grupe specijalnih snaga i Eskadrile za specijalne operacije. Isto tako, pratio je dio obuke kadeta 18. naraštaja vojno studijskih programa koji u Udbini imaju završnu obuku. Završna obuka im traje dva tjedna, a u njoj sudjeluje 76 kadeta i kadetkinja smjera Vojno vođenje i upravljanje te Vojno inženjerstvo.

Foto: Ure predsjednika

Uz predsjednika Milanovića, u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” zajedničku vježbu i obuku pratili su načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, zapovjednik HKoV general pukovnik Boris Šerić, zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin, zapovjednik ZOD HKoV brigadni general Željko Ljubas, zapovjednik ZSS-a brigadir Ivan Miloš, zapovjednik SzRV-a pukovnik Ivan Vukelić, prvi dočasnik OSRH časnički namjesnik Dražen Klanjec, pobočnik Predsjednika Republike brigadir Vlado Čulina i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

Ovdje se stvaraju ratne vođe

Središte za razvoj vođa “Marko Babić” vodeće je središte za obuku u Hrvatskoj vojsci s primarnim fokusom na primjenu taktika malih postrojbi. Zadaća je Središta za razvoj vođa na temeljima iskustava iz Domovinskog rata i razvijenih standarda, a uvažavajući nove izazove i potrebe, kroz provedbu obuke razvijati visoko motivirane, obučene i kompetentne vođe. Koncept razvoja vođe se provodi kroz primjenu tri domene – borbene vještine, vođenje i psihofizička izdržljivost. Do danas je obuku u Središtu završilo 269 polaznika. Trenutno se na obuci nalazi 50 pripadnika OSRH.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.