fbpx
Foto: Ured predsjednika republike Hrvatske / Filip Glas

MILANOVIĆ ODUŠEVLJEN NOVIM KANDIDATIMA VOJNOG ZRAKOPLOVSTVA! Nahvalio ih da su hrabri te da su prošli tešku obuku

Autor: Ivor Kruljac

U vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, hrvatski je predsjednik Zoran Milanović sudjelovao na svečanoj dodjeli letačkog znaka pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za njihov 26. naraštaj kadeta. Znakove su dobili kadet Dominik Mikolčić, kadet Dominik Katavić, kadet Karlo Brus, kadetkinja Ivona Babić i vojnik Tony Pazman, a Milanović je rekao kako su vojni piloti najhrabriji među najhrabrijima. Prisjetio se i vojnih pilota u Domovinskom ratu, a  uz predsjednika, ceremoniji su prisustvovali i general-pukovnik Siniša Jurković, zamjenik načelnika
Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske te zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

 „Oni su bili najhrabriji jer su počinjali u nemogućim uvjetima u kojima je čudo bilo preživjeti. To znate, toga ste svjesni i tako ste odgajani. Po tome ste u Europi jedina kategorija, jedino jato letača, koji su prije trideset godina bili u životnoj pogibelji“, rekao je Milanović kadetima u svome obraćanju. Podsjetio je i kako svi hrvatski vojnici u svojim prisegama spominju vjernost ustavu, te pravnom i demokratskom poretku Republike Hrvatske. Dodao je i kako su zrakoplovni kadeti prošli kompleksnu obuku koja je za birane ljude.

“Drugim riječima, prisegnuli ste onome što je temelj i glavni zadatak Hrvatske vojske i hrvatskih Oružanih snaga – a to je obrana Hrvatske. Kada je vaš posao u pitanju, Hrvatska je na prvom
mjestu,a saveznicima i partnerima treba biti vjeran i lojalan ali vaš je prvenstveni zadatak obrana Hrvatske”, zaključio je Milanović poželjevši im sreću.


Autor:Ivor Kruljac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.