Foto: Damir Krajac/CROPIX

MEDVED PRED BRANITELJIMA U POŽEGI: ‘Svoj ratni put započeo sam upravo kao hrvatski policajac’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kao izaslanik predsjednika Vlade otvorio je 24. rujna 2022. u Požegi 11. športske susrete Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije.

Na otvorenju u sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” uz ministra Medveda bili su su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić te kao domaćin predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Marijan Smernić.

“Sretali smo se u ratu, drago mi je što vas vidim i ovdje”

Foto: S. Pok (MHB)

 

“Pred svima vama želim iskazati moj osobni ponos što sam svoj ratni put započeo upravo kao hrvatski policajac. Veliki je broj vas koje sam imao priliku i čast sretati u Domovinskom ratu. Drago mi je što mnoge od vas vidim i ovdje, od Vukovara sve do hrvatskog juga, što smo u zajedništvu. Hvala svima vama koji ulažete ogromnu energiju i okupljate ove ljude koje su svojim životima svjedočili istini o stvaranju i obrani Republike Hrvatske,” rekao je ministar.

Na 11. športskim susretima Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije sudjeluju članovi 12 udruga iz cijele Hrvatske te se natječu u malom nogometu, šahu, belotu, kuglanju i stolnom tenisu.

Nakon otvorenja ministar Medved položio je vijenac svim poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja 123. brigade HV-a.

Ministar Medved obišao je i branitelje iz Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, koji 9. športskim igrama obilježavaju 28. godinu djelovanja.




Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.