Foto: Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

Masayuki se borio za Hrvate: Tip nabacio urnebesan komentar na račun Srba i Japana

Autor: Dnevno.hr/S.V.

O stranim dragovoljcima Domovinskog rata bez čijeg sudjelovanja u okršajima protiv neprijatelja diljem zemlje Hrvatska danas ne bi bila ovdje gdje jest, u našoj domovini sve više raste svijest.

Jedan od malobrojnih koji vrlo vješto budi interes za ovu skupinu dragovoljaca je svakako povjesničar Tomislav Šulj. Upravo on je prije nekoliko dana održao impresivnu promociju monografije “Bojna Frankopan – Prvi hrvatski komandosi” koja je većinom nastala od biših “legionara”, no u maniri prave enciklopedije – Šulj svoja saznjanja dijeli i putem Facebook stranice Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata.


JESU LI UISTINU ‘PSI RATA’? DOZNAJTE OD NJIH SAMIH: Konačno snimljen film o stranim dragovoljcima

Duhovit komentar oduševio članove grupe

Po procjeni Tomislava Šulja, broj sudionika stranih dragovoljaca u Domovinskom ratu nije zanemariv. Pretpostavlja se da ih je preko 1000 bilo u redovima HV-a, HOS-a i HVO-a, od toga ih je oko stotinu poginulo, a dvjestotinjak uglavnom teže ranjavano. Osim brojnih nepoznatih činjenica i informacija o stranim dragovoljcima, Šulj ima i zavidnu kolekciju ratnih fotografija ove skupine ratnika, od kojih je posljednja objavljena izazvala veliki interes, ali iznjedrila jedan vrlo duhovit komentar.

Foto: Screenshot

Naime, ispod fotografije na kojoj su pripadnici 1. gbr HVO Japanac Masayuki Abe i dragovoljac iz Slovenije snimljeni prije noćnog odmora, jedan od članova grupe kratko je i vrlo duhovito komentirao:

“Čuo je Srbija do Tokija i shvatio je to osobno.”

 
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.