Facebook

MARKUŠ O ODLASKU DJECE U JASENOVAC: ‘U Domovinskom ratu je ubijeno 400 njihovih vršnjaka. Zašto ih tome ne učite?’

Autor: Snježana Vučković

Damir Markuš, bivši pripadnik HOS-a i autor knjige “58 – HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca”, reagirao je na vijest o pilot projektu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ovaj resor predlaže odlazak svih hrvatskih škola u obilazak Spomen-područja Jasenovac što je, očekivano, podijelilo našu javnost. Markuš je jedan od onih koji ovim projektom nije zadovoljan, jer smatra da bi hrvatska djeca morala znati i još nešto:

“Sva djeca bi morala znati također sljedeće…

Na Hrvatsku je izvršena srpsko četnička JNA uz Crnu Goru tadašnju. Brutalna agresija s ciljem preuzimanja teritorija Hrvatske i pretvaranja u tzv. Veliku Srbiju.

Tijekom agresije do sada je otkriveno 151 masovna grobnica, za koje gotovo nitko nije odgovarao. Ovčara, Baćin, Škabrnja, Četekovac, Čojlug, Balinci, Voćin…

Ubili su oko 400 djece tijekom agresije, preko 600 ljudi u tzv unpa zonama, kao zaštićenim unproforcima. Nitko nikad nije za to odgovarao.

Pitanje nestalih (nisu oni nestali, znamo dobro tko se za njih ‘pobrinuo’).

Pitanje ratne odštete, granice između Hrvatske i Srbije…Četnička kokarda i crvena jna zločinačka petokraka uz političko vodstvo srbije (tada jugoslavije) i dijela pobunjenih srba u Hrvatskoj, odgovorni su za agresiju i strašne počinjene zločine.




Hrvatska pobjednička vojska je akcijom Oluja, vratila okupirani teritorij od srpsko četničke bande, a mirnom reintegracijom i dio istočne Slavonije, Vukovar.

Hrvatski branitelji, preko 3.000 je izvršilo suicid. Ne zbog ptsp-a već zbog nepravde koju proživljavaju nakon Domovinskog rata.

Hrvatska je nastala u Domovinskom ratu, to je temelj. Volite i poštujte hrvatske branitelje, oni su stvorili Hrvatsku i dali joj okvir. A sadržaj? Sadržaj treba urediti, jer ovo nije Hrvatska za kakvu su ginuli najhrabriji sinovi i kćeri, a za to su odgovorni vladajući svih garnitura do sada.




Rat nije gotov, samo se drugačije vodi”, jasan je Damir Markuš.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.