Scale model show

MAKETARSKI SHOW U ZAGREBU! Izložena i maketa MIG-a 21 kojim je preletio Rudolf Perešin

Autor: Dnevno.hr

Family mall domaćin je Zagreb Scale model showu ‘Kup Zagreb” – najvećem međunarodnom maketarskom natjecanju u Hrvatskoj koje se u 17 godina dugoj tradiciji po prvi put održava dva dana, 03.-04. lipnja!
Bogata manifestacija u organizaciji Zagrebačko maketarsko modelarskog saveza okupit će sudionike iz Austrije, Mađarske, Italije, Češke, Slovenije, Srbije, Njemačke i Slovačke te privući entuzijaste kolekcionare i ljubitelje modelarstva iz cijele regije i šire.

Nekoliko stotina vrhunski izrađenih maketa zrakoplova, brodova, oklopnih vozila, civilnih automobila, trkaćih automobila, mnoštvo diorama, figura i drugih zanimljivosti stvorit će jedinstvenu priliku za doživljaj o kojem će se još dugo pričati!

Posebne povijesne crtice iz Domovinskog rata

Posjetitelji Scale model showa moći će razgledati izložbu ‘Rudolf Perišin – Za let si dušo stvorena” koja u mjerilu 1/5 predstavlja maketu zrakoplova Mig 21 na kojem je letio pilot Rudolf Perešin. Posjetiteljima će biti i predstavljena foto izložba o Rudolfu Perešinu, pilotu HRZ-a koji se istaknuo u brojnim akcijama i operacijama HV-a.


Zanimljive crtice iz povijesti, živom riječi i utemeljene na iskustvu, prenijet će i generali HV-a Veselko Gabričević i Luka Džanko na ‘Satu povijesti’.

Uzbudljivu atrakciju za najmlađe kao i njihove roditelje donijet će kolona starodobnih vojnih i civilnih vozila s vozačima u autentičnim odorama koja će se moći razgledati ispred Family mall centra u subotu 03. lipnja.

Bogat izložbeni postav za vrijedne (foto) uspomene

U atraktivnim izložbenom dijelu svoj će impozantni opus predstaviti MORH, MUP RH, Muzej policije, Policijska akademija, Hrvatski časnički zbor Grada Zagreba, Udruga Zlatni kotač, Oldtimer klub Zagreb, Hrvatski savez povijesnih-starodobnih vozila i drugi. Moći će se razgledati i maketa najnovijeg električnog hiper automobila vrhunske tehnologije Nevere, tvrtke Rimac automobili.

Posebno će biti zanimljiva i ‘Samostalna izložba maketa i brodova autora Ronalda Vlahovića, višestrukog svjetskog prvaka na međunarodnim natjecanjima brodomaketara i osvajača brojnih nagrada i priznanja na natjecanjima širom Europe. Modelarski aero klub Trešnjevka izložit će nekolicinu RC modela zrakoplova koji su vjerne replike stvarnih subjekata.

Scale model show

Natjecanja i radionice za djecu i odrasle

Jedan od vrhunaca ovog događaja je i maketarsko natjecanje koje se odvija u tri kategorije: djeca do 12 godina, juniori 13- 18 godina te seniori. Sudjelovati može svatko tko se prijavi sa svojom maketom na linku https://prijave.zmms.hr ili u Family mallu u subotu, 03. lipnja, 08:30 do 12:00 sati.

Za posjetitelje koji su zainteresirani za maketarstvo bit će organizirane radionice i predavanja na kojima će im stručnjaci podijeliti svoje znanje i tehnike izrade maketa. Također, bit će moguće kupiti različite maketarske materijale i alate na posebnim štandovima. Jedinstvena manifestacija koja daje nesvakidašnju priliku razgledanja maketa i modela te dosega tehničke kulture idealna je zabava za sve dobne skupine, a posebno djecu koja se na ovom događaju mogu inspirirati na putu školovanja i odabira karijera.
Scale model show

Ne propustite najveće maketarsko natjecanje u Hrvatskoj i priliku za stvaranjem nekih od najoriginalnijih foto uspomena!

Radno vrijeme Scale model showa je u subotu, 03.06., od 08:30 do 19:00 sati dok su nedjelju, 04.06., vrata za posjetitelje otvorena od 08:30 do 17:00 sati. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.

Raspored događanja – Scale model show
03.06. SUBOTA

08:30 OTVARANJE VRATA
08:30 DO 12:00 PRIJAVE NATJECATELJSKIH MAKETA
11:00 OTVORENJE IZLOŽBE „Rudolf Perešin – Za let si dušo stvorena”
12:30 OTVORENJE / Nastup Zagrebačkih mažoretkinja
14:00 Dolazak kolone starodobnih vojnih vozila korištenih u Domovinskom ratu
15:00 – 16:00 SAT POVIJESTI sa Generalom HV Veselko Gabričević. Tema:„Obrana Dubrovnika”
19:00 ZATVARANJE VRATA
08:30 – 19:00 „Samostalna izložba maketa brodova” – autor: Roland Vlahović
08:30 – 19:00 Foto izložba „Zagrebačke brigade u Domovinskom ratu” – autor: Hrvatski časnički zbor Grada Zagreba”
08:30 – 19:00 Izložbeni postav MUP RH, Policijska Akademija i Muzej policije

04.06. Nedjelja

08:30 OTVARANJE VRATA
11:00 – 12:00 WORKSHOP- BOJANJE FIGURA
12:00 – 13:00 Sat povijesti sa Generalom HV Luka Džanko . Tema: „Južno bojište”
14:30 – 15:30 PREUZIMANJE MAKETA
15:00 PROGLAŠENJE
17:00 ZATVARANJE VRATA
08:30 – 17:00 „Samostalna izložba maketa brodova” – autor: Roland Vlahović
08:30 – 17:00 Foto izložba „Zagrebačke brigade u Domovinskom ratu” – autor: Hrvatski časnički zbor Grada Zagreba”
08:30 – 17:00 Izložbeni postav MUP RH, Policijska Akademija i Muzej policije

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.