Dnevno

MAJKA NAJMLAĐE ŽRTVE OVČARE: ‘Moji dečki su dobili novi spomenik’

Autor: Snježana Vučković

Sudbina Petra i Igora Kačića, oca i sina ubijenih 1991. godine u Vukovaru, svakako je jedna od najpotresnijih priča koja ima osobitu težinu kada je ispriča majka i supruga žrtava, Irena Kačić.

Iako je za naš portal višekratno govorila o suprugu Petru koji je, kao zapovjednik obrane Sajmišta, herojski dao život za Vukovar, te o Igoru koji je sa svoji 16 godina neslavno upisan kao najmlađa žrtva Ovčare, ovoga puta Irena je sa nama pričala u nešto vedrijem tonu.

Novi spomenik za oca i sina

Njeni dečki dobili su novi, brončani spomenik u parku na Sajmištu:

Dnevno

“Novi je napravljen jer se stari oštetio prilikom transporta, a to je zato jer je bio napravljen od nekvalitetnog materijala. Ovim novim sam jako zadovoljna, a garancija mu je sto godina”, doznajemo od majke najmlađe žrtve Ovčare.

Irena Kačić napominje kako je gradonačelnik Ivan Penava koji je bio prisutan podizanju novog spomenika – također zadovoljan:

“Danas sam zajedno s Irenom Kačić suprugom Petra Kačića, zapovjednika Sajmišta, i majkom Igora Kačića, najmlađe žrtve pogubljene na Ovčari, priustvovao postavljanju obnovljene skulpture „Otac i sin“. Spomenik se nalazi u Mazda parku, a prvotni je bio izrađen od umjetnog kamena koji je s vremenom dotrajao i počeo pucati. Kako bismo ga trajno sačuvali, odlučili smo spomenik lijevati u broncu”, izjavio je Penava.

Grad Vukovar

Više o temi Domovinskog rata u Vukovaru na portalu Vukovar 2020

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.